Uddamålsförlust i svårspelad match

Publicerades den 30 augusti 2019 14:11

Broberg Bandy

Broberg förtjänade minst en poäng ikväll, men kämparinsatsen räckte inte till.

Broberg börjar matchen bra och pressar Motala. Man får utdelning redan efter 6 min när Söderberg gör 0-1. Strax därefter kvitterar Motala i friläge. Broberg fortsätter äga mycket boll och pressa Motala tufft, skapar lägen men lyckas inte göra mål. Efterhand blir isen mer och mer svårspelad och sista 20 minuterna blir bara långa kast och långa lyft från bägge lag. Det märks tydligt att Broberg blir störda i sitt sätt att spela när förhållandena försämras.

Andra halvlek börjar också bra, Broberg utjämnar genom ett skott av E.Jonsson, framspelad av Wijk. Precis som i första halvlek så spelar Broberg bra så länge isen är spelbar och laget går tydligt för vinst. I mitten av halvleken får Motalas Hulthammar till ett skott som letar sig in i bakom målvakten och de får ledningen med 3-2. Sista delen av matchen går man på chans, och det är återigen långa kast och lyft som gäller. Trots kraftig press på Motala lyckas man dock inte få till någon kvittering. Slutet av andra halvlek hettar det till med flera utvisningar och grinigt spel… Ett väldigt besviket Broberg får åka av isen efter en match där man förtjänade att få med sig minst en poäng hem till Söderhamn.

Matchen Plus: Rimgård – ett nästintill felfritt försvarsarbete, omöjlig att komma förbi. E.Jonsson – Jobbade och slet och skapade mycket. Hade fler chanser utöver målet han satte.
Minus: Isen. Det går  I N T E att spela den bandy som Broberg vill göra på en sån dålig is. Det blir mer som ett lotteri.

Om Broberg fortsätter köra sitt spel och tro på vad de gör så kommer framgångarna – det syns att de har något bra på gång. På fredag hoppas undertecknad att Giffarna får sota för kvällens förlust.