Match mot Sandvikens AIK

Kryss i dramatisk match

Publicerades den 29 november 2019 23:09

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Broberg tog emot Sandviken i en match som efter dramatik slutade 6-6, efter att hemmalaget tappade tvåmålsledningen i slutminuterna av matchen.

Lite ändringar i matchtruppen aviserades ikväll. Magnus Fryklund kom in och gjorde sin första match sedan seriepremiären. Det innebar att Tatu Ässämäki den här gången lämnades utanför truppen. Även i målet gjordes en rockad när Hampus Lindén kom in och vaktade kassen för första gången den här säsongen. I laguppställningen återfanns Fritiof Hagberg på den för honom ovana positionen högerhalv och Rasmus Linder klev upp på mittfältet igen.

Broberg kom in och startade matchen frejdigt, med bra fart och aggressivitet. Något som vi blivit vana vid nu. Och det betalade sig också. Redan efter ett par minuter var Jonas Engström framme och oroade med en styrning efter inspel från höger. Joel Othén kunde med nöd och näppe avärja. Men i den sjätte minuten kom Jonas Engström loss på ett lyft från Adam Wijk och fri med Joel Othén hittade han luckan mellan benskydden den gången. Fint lyft från Wijk och fin aktion från Engan innan nedtagningen där han fintade bort Erik Säfström genom att först gå innanför och sen byta åkriktning och på så vis frigöra sig från den enda bevakningen som fanns kvar. Hemmalaget ångade på och bara ett par minuter senare kom också 2-0 när Edvin Wigren påpassligt höll sig framme och slog in Fritiof Hagbergs inspel från höger. Sandviken kunde en stund senare reducera när man fick in en hörnretur, målskytt Hannes Edlund. Det bekom inte Broberg så mycket som trummade på och knappt 15 minuter in i halvleken ökade man också på till 3-1. Denna gång genom var det Marcus Wikman som slog in ett högt inspel från höger till Martin Söderberg som på bortre stolpen kunde slå in bollen på volley bakom Othén. Så långt allt frid och fröjd. Gästerna begärde strax därefter, i minut 19, sin timeout. En timeout som fick önskad effekt för SAIKS vidkommande. Bara minuten efter spelet blåstes igång igen hade gästerna reducerat till 3-2, genom Dennis Henriksen, som lite turligt fick med sig bollen genom hemmaförsvaret. Matchbilden svängde här över till Sandvikens fördel och man kunde styra matchen samtidigt som Broberg kom av sig och fick alldeles för korta bollinnehav. Innan halvtidsvilan kom också en kvittering. Detta i den 40:e minuten, och det var ännu en hörnretur efter en tilltrasslad situation som förvaltades av Daniel Berlin den här gången. Resultatet stod sig sedan och vi hade 3-3 i halvtid. En halvlek där lagen egentligen ägde varsin halva. Broberg rivstartade för att sedan bli lite mer passiva och då var det Sandviken som styrde det mesta.

I inledningen av andra halvlek kom Broberg återigen ut med betydligt mer energi och det dröjde också bara några minuter innan man återtåg ledningen. Anfallet startade med en fantastiskt öppnande passning från Robin Redin. Söderbergs avslut täcktes men hamnade hos Jonas Engström som föste bollen mot Othén som stod för en jätteräddning. Men på returen dök Söderberg upp igen och slog in bollen på volley till 4-3.  Matchen hettade till en aning med några gruffsituationer för domare Bergman att reda ut och det kändes som att Broberg fick mest energi av detta. I den 54:e minuten ökade man också på ledningen när Marcus Wikman skickade en perfekt avvägd långlyra till Jonas Pettersson son plockade ner och placerade in 5-3 bakom Othén. Matchen hade svängt igen till ny tvåmålsledning och fördel Broberg. Två måls försprång lyckades man hålla till den 72:a minuten när Erik Säfström kunde kliva igenom och smälla in 5-4 högt bakom Hampus Lindén. Men Broberg bet ifrån ännu en gång när Robert Rimgård dunkade in 6-4 som förstaskytt på högerhörna. Klockan tickade efter detta olidligt sakta, men när den började närma sig 85 minuter var ändå känslan att hemmalaget skulle hålla undan till en seger ikväll. Just som man tänkte den tanken kom såklart reduceringen när Daniel Berlin hittade Hannes Edlund som kunde reducera på ett lite för enkelt sätt. Nervösa minuter att vänta. Sandviken pressade på och Broberg blev lite stressade och slängde iväg bollarna lite för snabbt istället för att försöka hålla i och lugna ner. Och tråkigt nog fick också Sandviken utdelning ännu en gång ner man kvitterade i den 90:e minuten genom Daniel Berlin efter en väldigt rörig situation där hemmaspelarna protesterade kraftigt. Utan framgång, förstås. Holmgången slutade således 6-6 och delad pott.

Ja, det känns ju förstås spontant som en förlorad poäng snarare än en vunnen poäng med tanke på att man leder med två mål med fem minuter kvar att spela av ordinarie tid. Surt, förstås. Sett över 90 minuter är det en jämn och svängig holmgång där lagen turas om att ha kommandot och ett oavgjort resultat kan ändå inte anses som helt orättvist.

Broberg står för ännu en insats man kan vara ganska nöjda med. Det finns en tro på det man gör och man levererar betydligt bättre offensivt än vad man gjort de senaste säsongerna. Martin Söderberg fortsätter leverera och är nu i ensam skytteligaledning med sina 15 mål. Defensivt har det blivit lite väl många insläppta de senaste två matcherna. Men överlag försvarar man sig ändå bra. Flera mål idag kommer efter röriga situationer, som exempelvis två hörnreturer som Sandviken lyckas gräva fram och utnyttja. Och Berlins kvittering i slutskedet är också frukten av lite kaos framför mål. En poäng är trots allt bättre än ingen poäng och det kan i slutändan visa sig vara en viktig poäng.