Match mot Hammarby IF

Siffermässig förlust trots jämn match

Publicerades den 27 november 2019 21:30

Broberg Bandy    F.Sirberg

Förutsättningarna på Zinken var helt okej och många Brobergssupportrar hade samlats till matchen.
Broberg kommer som i tidigare matcher återigen ut väldigt starkt i matchen och har ett kraftigt övertag första 25 minuterna. Man spelar med ett högt tempo och pressar Bajen väldigt hårt, vilket till slut tvingar Hammarby att ta en timeout. Efter timeouten skapar Hammarby 2 hörnor som resulterar i mål. Broberg reducerar till 2-1 genom Söderberg men så får Hammarby en tredje hörna där de gröna sätter 3-1. Hammarby gör sedan ett till mål i slutminutrarna på halvleken – vilket känns väldigt konstigt efter hur första halvleken sett ut i in helhet. Efter timeouten tappar Broberg i tempo medans Hammarby får utdelning på det mesta.

Andra halvlek börjar bra för Broberg och gurt är mer defensiva och håller tätt. Jonsson och Söderberg ser till så att matchen jämnas ut till 4-3 – helt välförtjänt. Sen kommer vad som kan vara avgörande för matchen när Hammarby gör 5-3 på sitt 4:e hörnmål. Målen som sen följer är en frukt av att Broberg måste satsa och gå framåt för att försöka få till en utjämning. Hammarbys sista mål är lite signifikant för hela matchen när domaren inte dömer en till synes klar straff för Broberg och Hammarby i den påföljande kontringen gör 8-4. Siffermässigt en förlust men Broberg står upp bra och man har många hörnor som dansar på Hammarbys mållinje.

Matchens plus: 3 mål av Söderberg, stabil insats av Linder!
Matchens minus: En domare som tillåter för mycket.
På fredag kliver vi på tåget igen och hoppas att bollen rullar vår väg när vi tar emot SAIK hemma i Helsingehus Arena.