Match mot Frillesås

Tredje raka segern för Broberg under onsdagskvällen

Publicerades den 20 november 2019 22:00

Broberg Bandy

En otroligt stark inledning lade grunden för Brobergs seger under onsdagskvällen.

Förutsättningarna för Brobergs bortamatch mot Frillesås på Sjöaremossen var inte de bästa för att spela bandy, 8+ visade termometern vid matchstart. Sett till detta får man säga att ismakarna gjort ett gott jobb för isen var hyfsat ok första 20 minuterna innan frosten gjorde att bollen hoppade mycket och det blev mer svårspelat.

Om planen var att sätta full fart så länge isen var spelbar skall jag låta vara osagt men Gurt satte högsta fart från start och efter 11 minuter ledde man matchen med 4-0 och det hade kunnat bli ännu mer innan Brobergsanstormningen avtog. 2 hörnmål av Jonas Engström och Rasmus Linder, samt ett skott i straffområdet av Engström efter brytning i Frillesås uppspel av Wikman. 4-0 gjorde sen Jonas Nygren mycket fint efter att ha dribblat sig igenom Frilleförsvaret och sedan sprätte upp bollen i nättaket. Nygren som första halvtimmen var matchens gigant och låg bakom mycket av Brobergs offensiva spel, fick tyvärr utgå skadad efter 30 minuter i samband med en hörna.

Hemmalaget reducerade till 1-4 men halvleken dominerades av Broberg i 35 minuter och man var riktigt bra över hela banan och alla bidrog och jobbade hårt från start.

Andra halvlek började på bästa sätt för Broberg när Martin Söderberg gjorde lagets tredje hörnmål för kvällen och fyramålsledningen var åter ett faktum. Broberg drabbades av tre utvisningar under andra halvleken vilket gjorde att spelet utjämnades något men det var ändå Gurt som gjorde 6-1 i minut 85 genom Vadim som plockade ned ett inspel i straffområdet och enkelt rullade in bollen bakom en frustrerad hemmamålvakt. Frillesås sticker emellan med ett mål innan Martin Söderberg avslutar Brobergs målskytte för kvällen genom att frispelad av Vadim enkelt kan rulla in 7-2. Hemmalaget gör ett tröstmål på övertid och matchen slutar 3-7.

Stabil insats av Broberg som grundlade segern i matchinledningen då laget såg väldigt bestämda och resoluta ut i varje del på planen, tändningen var riktigt bra direkt från avslag. Defensiven var heltät matchen igenom och hemmalagets chanser kom mestadels till på lyft som skapade röriga situationer på den svårspelade isen. Hörnskyttet var riktigt bra denna kväll, förutom 3 mål var det farligt nästan varje gång Gurt hade hörna.

Tuffare motstånd väntar nu på Fredag då Vetlanda kommer på besök men vi tror som alltid på seger och ett härligt tryck i Helsingehus Arena.