Match mot SKA-Neftyanik

Förlust mot Neftyanik

Publicerades den 5 oktober 2019 17:53

Anders Jansson

Broberg stod upp bra mot ryska mästarlaget Neftyanik. Matchen slutade 2-6 men kändes jämnare än vad siffrorna visar.

Lördag eftermiddag och besök av det stjärnspäckade ryska mästarlaget Neftyanik. Broberg saknade tre tunga pjäser i Magnus Fryklund, Robert Rimgård och Martin Söderberg. Matchen spelades 2×30 enligt önskemål från gästerna. Kanske för att man vill trimma in sig i matchtiden inför World Cup nästa helg. Den offensiv jag väntade mig från Neftyanik uteblev en aning och det kändes som att det var Broberg som stod för det mesta och bästa av spelet under den stora delar av den första halvleken. Det skapades inte några superheta målchanser men både Jonas Pettersson och Rasmus Linder hotade med skott som tvingade Denis Rysev till några kvalificerade parader. Mot slutet av halvleken klev Erik Pettersson in i handlingen med två mål och på tavlan lyste 0-2 i halvtid, trots att nog åtminstone jag tycker att Broberg var det något bättre laget i första halvlek. Neftyanik var dock det något effektivare laget.

Även den andra halvan startade Broberg optimistiskt. Därför kändes det något ologiskt att Neftyanik trots det ökade på ledningen till 3-0 genom Alan Dzhusoev, ungefär fem minuter in i halvleken. Därefter ramlade både 4-0 och 5-0 in lite väl tätt och enkelt, båda gångerna genom Erik Pettersson. Detta trots att det kändes som att Broberg fortfarande var bra med i matchen spelmässigt. Även 6-0 kom för ryssarna med knappa kvarten kvar, återigen genom Erik Pettersson, förstås. Broberg mobiliserade kraft och kunde reducera två gånger genom Jonas Pettersson och Vadim Arkhipkun och snyggade till siffrorna en aning.

Sammantaget tycker jag nog inte riktigt att siffrorna speglar matchbilden fullt ut. Broberg var väl med i matchen spelmässigt men saknade lite spets, både offensivt och defensivt. Och spets är ju något som inte saknas i Neftyanik. Gästerna fick några väl enkla mål och har också en Erik Pettersson, fem mål idag, som är dödligt effektiv. En bra genomkörare får vi ändå säga att det blev inför World Cup där Broberg ställs mot AIK, Hammarby och Dynamo Moskva.