Match mot AIK

Kassaskåpssäker vinst mot AIK

Publicerades den 27 september 2019 21:20

Broberg Bandy    Brobergbandy

Broberg besegrade AIK på fredagskvällen  i en relativt välspelad match för att vara en träningsmatch. Resultatet slutade med Brobergsvinst 7-3 och vinsten var till slut kassaskåpssäker och hade kunnat blivit ännu större då AIK inte riktigt orkade stå upp på slutet.

Gnagets första match i Helsingehus Arena slutade med en förlust som kanske inte är helt oväntad för dom flesta med tanke på att man är nykomling och inte har optimala träningsförutsättningar.

Första halvleken var helt jämn spelmässigt och slutade 3-2 till Gurt efter att Martin Söderberg snyggt satte ett hårt skott ur högerläge. Ganska tight spel där ändå Broberg kändes lite vassare och stundtals satte ett högt bolltempo som var riktigt kul att se. Försvarsmässigt höll Fryklund ihop det hela väldigt bra och bortalagets mål kom till på ett skott utifrån av ryske stjärnan Ryanzantcev samt ett hörnmål av Patrik Nilsson, svårt att göra så mycket åt.

I den andra halvleken är känslan att Broberg maler ner Gnaget ju längre matchen går. AIK hamnar längre ned med hela laget och Broberg skapar ett bra tryck och mycket hörnor.  Målen ramlar in och Jonas Engström avslutar målskyttet när han sätter 7-3.

Bra genomförd träningsmatch av Broberg som visar att man är på rätt väg, när Gurt sätter upp tempot ser det riktigt spännande ut inför framtiden och försvarsmässigt körde AIK fast i en kompakt gul mur allt som oftast. Brobergs anfallare ser alla väldigt bra och stod för 6 mål ikväll. Gnaget visade också att man kommer att bli ett tufft lag att möta om man får ihop lagbygget på ett bra sätt, det blir definitivt en nykomling att räkna med.