Match mot IK Sirius

Tvåsiffrigt igen…

Publicerades den 8 september 2019 19:33

David Hansen    Arkivbild

På klassisk bandytid, kl 13.15, spelades idag träningsmatchen mellan Sirius och Broberg i Relitahallen i Uppsala. Det blev i likhet med senaste träningsmatchen även denna gång ett målkalas. Broberg kunde vinna med hela 11-4 efter sex mål av Martin Söderberg.

– Alltid skönt att vinna såklart. Det var lite ställningskrig och stressigt i början, men ju mer matchen led ju mer stabilt blev vårt spel. Vi hade också mer bollinnehav och mer chanser än Sirius, säger assisterande tränare Dennis Wasberg.

Trots den målrika tillställningen, så tog det dryga tio minuter innan första målet föll. Ett mål som dessutom tillföll hemmalaget. Det tog faktiskt ända till 27:e minuten tills Broberg gjorde första målet. Men därifrån hade Broberg, enligt Wasberg, bättre kontroll på händelserna än inledningsvis.

– Positivt att vi gör mål på både straffar, hörnor och lyft idag. Och sex mål på Martin Söderberg är såklart väldigt starkt. Och i den andra halvleken idag hade vi väldigt bra kontroll på matchen, avslutar Dennis Wasberg som blickar fram emot torsdagens DM-match mot Bollnäs som i år spelas i Edsbyn.

+++ Martin Söderberg
Martin Söderberg har inlett säsongen mycket starkt med målskyttet. Sex mål idag från hans klubba visar kanske på en nytändning från #10.

++ Jonas Nygren
Han må vara äldst i laget numera, men det hindrar inte Jonas Nygren från att prestera. Väldigt bra i sitt passningsspel idag.

+ Defensiven
Det kanske var något trevande inledningsvis, men i den andra halvleken hade Broberg kontroll på händelserna. Och defensiven i den andra halvleken var näst intill klockren.

Huvudpartners

Samarbeten