Match mot Ljusdals BK

Målfyrverkeri mot Ljusdal

Publicerades den 3 september 2019 21:31

David Hansen    Hans Ivarsson

Målfyrverkeri i Helsingehus Arena ikväll då Broberg besegrade Ljusdal med hela 11-3. Men den första halvtimmen var Ljusdal i ledning med 2-0, men trots det var det ingen tvekan om vart segern skulle gå.

Ljusdal har ett relativt ungt lag i år, och det kunde tendenser i matchen visa på. Hög entusiasm inledningsvis, något öppet spel och avtagande energi ju mer matchen led.

Gästerna ledde alltså med två mål. Första målet kom av den lovande Elias Swartswe och det andra målet genom Isak Flodberg. Men sedan var det roliga slut för gästerna. Broberg hade i och för sig inte varit ofarliga i inledningen heller, men från halvtimmen och framåt handlade allt om hemmalaget. De tre första målen kom på hörnor eller hörnreturer.

När ”gurt”, eller för dagen svart, hade gått upp i ledning med 6-2 med cirka 8 minuter spelade av den andra halvleken kändes det som återstoden skulle bli en transportsträcka. Nu fortsatte Broberg med målproduktionen, men själva matchen i övrigt var egentligen ingenting att skriva någon längre roman om. Matchen var så avgjord den kunde bli, och kändes mer avslagen än en cola från midsommarfesten. Men vi kan ändå nämna Rasmus Linders framspelning till Jonas Pettersson som resulterade i 7-2. Kvällens snyggaste mål. Slutresultatet skrevs till 11-3, med både Jonas Engström och Martin Söderberg som fyramålsskyttar.

Ny match redan på söndag, Sirius i Relitahallen i Uppsala.