Match mot IK Sirius

En frustrerande förlust

Publicerades den 8 november 2019 21:26

David Hansen

En mycket frustrerande förlust ikväll för Broberg, och laget har verkligen inte marginalerna med sig just nu. Först en bra insats mot Västerås hemma i tisdags som borde gett poäng, och idag en uddamålsförlust borta mot Sirius med 4-3 efter en näst intill dominerande andra halvlek.

Sirius gick tidigt upp i en ledning. På hemmalagets tre första hörnor hade två av dem resulterat i mål. Och efter dryga tjugo minuter ledde Uppsalalaget med hela 4-0.

Hade Sirius varit överlägsen Broberg? Nej, absolut inte. Båda lagen hade flera chanser, men effektiviteten och utdelningen var betydligt bättre för hemmalaget än för gästande Broberg.

Den andra halvleken förblev mållös länge, trots att Broberg hade en massiv press på Sirius, men utdelningen var raka motsatsen till Sirius inledning på matchen. Det är nästan otroligt att Broberg gjorde tre mål först i halvlekens slutskede, med normal utdelning borde målen kommit tidigare i en halvlek som praktiskt taget varit spel mot ett mål i Brobergs favör.

Broberg har nu inlett serien med tre förluster. Ändå vill undertecknad inte anse att allt är mörkt. Visst, en dålig prestation i Edsbyn. Men både matchen mot Västerås och ikväll mot Sirius borde kunnat ha gett poäng. Spelmässigt är det helt okey, marginalerna i utdelningen lipar åt laget i kulisserna.