Match mot Edsbyns IF

Seger i försäsongsderbyt

Publicerades den 22 augusti 2019 21:43

David Hansen    Hans Ivarsson

Midsommarbandy i all ära, men det var ikväll som bandysäsongen 19/20 startade. Startade på allvar är kanske en lätt överdrift, men den startade i alla fall. En träningsmatch i slutet av augusti är just en träningsmatch, och det finns fortfarande en del saker att slipa på. Men Broberg genomförde matchen på ett bra och kontrollerat sätt, och kunde också bärga segern med 5-2 efter fyra mål av Martin Söderberg.

Publikintresset var helt okey, med tanke på datumet. 316 åskådare kunde räknas in genom dörrarna i Helsingehus Arena, vilket är betydligt fler än normalt på en träningsmatch i augusti.

Ett något decimerat bortalag kom till spel. Edsbyn saknade Simon Jansson, Oscar Wikblad, Hans Andersson och Joakim Svensk. Inga dussinspelare som saknades alltså, men det var givetvis ändå ett bra lag som Edsbyn kunde mönstra där också flera juniorer fick chansen. Broberg kom till spel med i stort sett fullt manskap, bortsett från Tatu Ässämäki som nyligen anlänt till Söderhamn.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst. Genom den första halvtimmen var Broberg det bättre laget och ledde fullt rättvist med 1-0 efter mål av Martin Söderberg. Sedan kom Edsbyn in i matchen och kunde både kvittera och ta ledningen i slutet av den första halvleken. Båda Edsbyns mål inom loppet av knappa fem minuter och målskytt båda gångerna Rasmus Skarps.

Den andra halvleken var inledningsvis ganska jämn, innan hemmalaget tog över taktpinnen. Kvitteringen och ledningsmålet också det inom loppet av fem minuter och Broberg hade vänt på steken. Sedan skulle det dröja länge innan nästa mål noterades, i en match där tempot stundtals var lågt. I matchens avslutning punkterades matchen två gånger om, Martin Söderberg målskytt båda gångerna.

Ny match nästa vecka, då Sandviken kommer till Söderhamn.

+++
Martin Söderberg verkar ha hittat målformen igen. Fyra mål från hans klubba ikväll och en mycket spelsugen #10 skrinnade in på isen i Helsingshus Arena.

++
Publikintresset, 316 personer kanske inte i sig är något att skryta om. Men en träningsmatch i augusti brukar sällan locka några större publikskaror. Det finns en viss hunger efter bandy i Söderhamn!

+
Marcus Wikman känns intressant inför vintern. Hans inledning i Broberg har varit positiv, och ikväll stod han för mycket konstruktivt spel och var ofta rätt placerad på isen. Fortsättning följer där…