Match mot IFK Vänersborg

Åttondelsfinalen lever i allra högsta grad

Publicerades den 14 februari 2019 21:37

David Hansen    

Det var några år sedan det spelades åttondelsfinaler i svensk bandy. Senast det skedde var när serien efter nyår bestod av en elitserie och en allsvenska (på norr- och söderseriernas tid…). Det hörs väl både positiva och negativa kommentarer om åttondelar är rätt eller inte, men ur ett Brobergsperspektiv kan det i alla fall konstateras att de infördes lägligt just i år…

Det märktes tidigt i matchen att den hade slutspelskaraktär. Det var en del känslor på planen och inget av lagen ville ge upp bollen utan kamp. Matchen var väldigt jämn och ledningsmålet hade kunnat hamna var som helst. Det blev dock gästerna som tog hand om det, efter ett mål på hörna av Liukkonen.

I den senare delen av den första halvleken började matchen mer och mer väga över till Brobergs favör. Att då ligga under kan kännas aningen tungt, men utdelningen skulle komma. Broberg hade lite tur och får med sig bollen i ett 50/50-läge, ett anfall som sedemera resulterar i en solklar straff. Vid straffpunkten var Martin Söderberg säkerheten själv och kunde sätta kvitteringen 1-1 några minuter innan halvtidsvilan. Detta i en jämn halvlek där kanske Broberg haft något mer driv i spelet än gästande Vänersborg.

För den som håller på Vänersborg kom så kvällens behållning dryga fem minuter in i den andra halvleken. Olle Berglund stod för ett mycket snyggt anfall, nästintill bandygodis, och kunde sätta 1-2. Tio minuter senare gjorde Joel Edling ett försök, efter framspelning från Erik Jonsson, att kontra i snyggast mål. Han kanske inte bräckte Olle Berglunds, men väl så snyggt och en rättvis kvittering var ett faktum.

Vänersborg tog åter kommandot i målprotokollet till ledning 2-3, efter en något olycklig situation från Broberg. Ett matchresultat som även stod sig matchen ut.

Det här betyder alltså att Vänersborg har en liten fördel inför returen på lördag. Men med betoning på liten. Det är ju inte som i en kvartsfinalserie att något lag har 1-0 i matcher, utan här handlar det om att Vänersborg har ett mål tillgodo inför de återstående 90 minuterna. Och vem tycker att ett mål i bandy är en säker ledning? Nej just det, Broberg har alla möjligheter att vända detta och se till att det blir kvartsfinalbandy i Söderhamn säsongen 2018/2019.

Huvudpartners

Samarbeten