Match mot Neftyanik

Förlust i kvartsfinalen

Publicerades den 13 oktober 2018 23:55

David Hansen

Broberg räckte inte riktigt till i kvartsfinalen mot Neftyanik, som gick segrande ur striden med 4-1. Det betyder alltså att ”Gurt” spelat klart för denna gång, men bör kunna summera cupen med klart godkänt.

Direkt i matchens inledning tog ryssarna ledningen med 1-0. Mot bra lag som Neftyanik har man inte råd med bolltapp, vilket skedde på mittplan och gav motståndarna ett läge till omställning och mål. Broberg stod dock emot bra, och det skulle dröja ytterligare tjugo minuter innan tvåan kom. Detta blev också halvtidsresultatet.

Broberg spelade bra och utmanade matchens storfavorit Neftyanik på ett effektivt sätt. Reduceringsmålet skulle också komma. Adam Wijk stod för ett lyft mot Jesper Öhrlund som plockade ner bollen och satte 2-1. Ett mål som gav Broberg energi, för det fanns chanser till kvittering.

Med dryga tio minuter kvar av matchen fick ”hemmasonen” (Fostrad i Söderfors, men med genombrott i Sandviken) tillika Rysslandsproffset Erik Pettersson ett friläge. Bollen lades dock strax utanför.

Erik Pettersson skulle dock revanschera sig. Två gånger om dessutom. Ett hörnmål till ställningen 3-1 innan samme ”EP” spikade slutsiffrorna till 4-1.

För Brobergs del väntar nu träning i knappa två veckor innan seriepremiären 26 oktober mot Vetlanda hemma i Helsingehus Arena. Och visst ser det intressant ut inför vintern?