Match mot Sandvikens AIK

Förlust i gruppepilogen

Publicerades den 13 oktober 2018 12:55

David Hansen

Det blev Sandviken som vann gruppen, efter en 5-2-seger mot Broberg i lördagens lunchmatch. Broberg, som redan var klart för kvartsfinal, mötte ett Sandviken som i princip var tvingade att ta poäng. Och inte helt förvånande vann Sandviken också matchen, där Broberg inte offrade hela sitt krut redan nu.

Det syntes tidigt att det var Sandviken som var det hetare laget. Gästrikarna tog också ledningen med både 1 och 2 mål genom Christoffer Edlund, där hans inledande mål var vackrast. Broberg försvarade sig bra och bjöd inte Sandviken på några större ytor att spela på, vilket betydde att Sandviken inte fick till några fler mål i den första halvleken.

Andra halvlek hann knappt inledas innan SAIK utökade sin ledning till 3-0, och i ärlighetens namn gjorde inte Broberg allt de kunde för att hämta igen underläget. Fullt rimligt, då en ny match väntar ikväll. Några ljusglimtar skulle det dock bli i slutet. Erik Jonsson hårt skott till reducering 4-1 och strax innan slutsignalen 5-2 snyggt genom Martin Söderberg.

Dagens match var alltså inget som kan tillskrivas som den mest underhållande någonsin i Göransson Arena. Men desto mer underhållande kommer det bli ikväll i arenan. Kl 22.10 spelar Broberg mot Neftyannik eller Hammarby, i en mycket intressant kvartsfinal. Räkna med ett betydligt mer laddat Broberg då!