Match mot Bollnäs GIF

Broberg klart för kvartsfinal!!

Publicerades den 12 oktober 2018 19:14

David Hansen

Broberg fortsätter att vara obesegrade denna säsong! Kvällens seger mot Bollnäs blev kassaskåpssäker, och inte ens den mest inbitne Bollnässupportern kan påstå något annat. Broberg hade fullständig kontroll på matchen från minut 1 till 60. Bollnäs däremot, de kan nog bättre…

Matchen hade knappt hunnit börja innan Fritiof Hagberg spelade fram Vadim Arkhipkin till 1-0. Ett mål rakt upp i krysset, som lite visade vägen åt vilket håll matchen skulle luta. Ytterligare ett mål för Broberg innan klockan ens nått 10 minuter, när första målskytten Vadim lyfte på Martin Söderberg som satte tvåan.

Bollnäs reducerade, men Broberg tog återigen taktpinnen genom en hörnretur till 1-3. Hörna stod även som ingrediens till det fjärde målet, målskytt Adam Wijk.

Det var tydligt i halvtid att Bollnäs skulle få det tufft att hämta in detta. Broberg tacklade inte av på tempot utan fortsatte att kontrollera matchen genom bra defensiv, konstruktivt anfallsspel och effektivitet i avsluten. Alltså precis vad som står i kapitel 1 i boken ”Lär dig spela bandy”. Men enklare sagt än gjort såklart.

Wijk blev även tvåmålsskytt, innan slutsiffrorna spikades till 6-1 genom Jesper Öhrlund på straff.

I skrivande stund leder Sandviken mot Baikal Energy, vilket innebär att matchen imorgon mellan Broberg och Sandviken i så fall gäller gruppsegern. Söderhamnarna är i varje fall helt klara för kvartsfinal redan nu!