Match mot Vetlanda BK

Vetlanda vann premiären

Publicerades den 26 oktober 2018 21:15

David Hansen    Hans Ivarsson

Säsongen 2018-2019 är inledd. Och precis som förra säsongen är den inledd på oktober månads löningsfredag i Helsingehus Arena. Vetlanda stod för motståndet i premiären denna säsong och gick även segrande ur bataljen med 1-4. Broberg kom ikväll till spel utan avstängde Joel Edling och skadade Robert Dammbro. I övrigt kunde tränare Eriksson mönstra optimalt lag.

Vetlanda har inför denna säsong tappat tongivande spelare som Johan Löfstedt och Joakim Andersson, men har ändå visat på försäsongen att laget trots spelarförlusterna blir att räkna med. Så även denna kväll.

Den första halvleken gestaltade sig ganska snart att Vetlanda spelade lågt och satsade på kontringar. Och det lär de inte vara ensamma om i Helsingehus Arena denna vinter. Broberg stod inledningsvis för det mer konstruktiva spelet, men laget hade oftast svårt att nå fram.

Vetlanda svarade för ledningsmålet i matchens 26:e minut. Axel Ekholm framspelades och fick sätta 0-1. Rehnvall styrde ut Ekholm, som dock vände in och kunde hitta näst intill öppet mål. I övrigt var halvleken ingen av de mest sprakande tillställningarna vi beskådat. Broberg fick inte till det helt i sitt spel, samtidigt som Vetlanda inte heller bjöd på något underhållningsvärde i den högre skolan. Hemmalaget kanske hade flest målchanser, men Vetlanda stod emot bra. Särskilt bra var målvakten David Borvall som svarade för ett flertal räddningar av klass.

I korgen för psykologiska mål lägger vi Brobergs kvittering. Matchklockan var inne på tilläggstid i den första halvleken när Martin Söderberg på volley satte kvitteringen till 1-1.

I inledningen på den andra halvleken fanns flera tendenser till att Broberg skulle kunna ta kommandot. Laget hade lägen till ledningsmål, och speciellt då en situation tio minuter in i halvleken. Istället blev det bortalaget som återtog ledningen. Tobias Nyberg fick gå helt på egen hand i en soloprestation och sätta 1-2.

Visst fanns kvitteringslägen därefter. Ganska många också. Men ikväll studsade inte bollen Brobergs väg och med knappa kvarten kvar var det dags för nästa soloåkning. Denna gång Niklas Gälman och 1-3 var ett faktum. Broberg tog time out, men istället för reducering kunde Vetlanda utöka till 1-4. Och de ca 1195 åskådarna som fyllt läktarna blev genast färre…

Detta var ingen katastrof eller fiasko, men det finns betydligt mer att önska av Broberg. Utifrån försäsongens spel vet vi att både kunnandet och viljan finns. Det behöver plockas fram igen, och det kommer att plockas fram. Redan nästa vecka, till exempel.