Match mot IFK Motala

Uddamålsförlust i Motala

Publicerades den 18 januari 2019 21:10

Anders Jansson    

Näst sista matchen innan uppehållet för VM och ett besök på XL Bygg Arena i Motala väntade för Broberg. Ett raffinerat läge på förhand mellan just dessa lag i kamp om tiondeplatsen och tillika en plats i åttondelsfinal. Inför match var Broberg två poäng före. Seger för Motala skulle innebära att de passerade Broberg på målskillnad och seger för Broberg skulle innebära ett försprång på fyra poäng inför de fyra avslutande matcherna. En tvättäkta fyrapoängsmatch med andra ord.

Broberg kom till spel utan trion Hagberg, Arkhipkin och Fryklund, precis som tidigare. Nu saknades även Linus Forslund i kvällen match vilket inte gjorde känslan bättre. Forslund har varit aktiv och haft bra tryck i grejerna tycker jag.

Matchinledningen blev avvaktande och försiktig innan ett friläge plötsligt dök upp för hemmalaget i den tredje minuten. Bollen smet dock utanför vad det verkade och Rehnvall kunde plocka ny boll i korgen. Matchen pågick sedan i relativt sakta mak med två lag som absolut inte ville bjuda på nånting. Broberg hade alltmer av det lilla konstruktiva som skapades. Snöpligt nog så tog hemmalaget ledningen i den 25 minuten när ett inspel från högerkanten styrde på någon och damp ner i slottet där Philip Floren kunde böka in bollen. Strax därefter friställdes Jesper Öhrlund av en lyra från Adam Wijk men Öhrlund petade dessvärre bollen utanför. Matchen tände till efter detta och Broberg skapade hörnor på löpande band men slarvade med inspelen gång på gång. Och trots att Motala hade två man på utvisningsbänken kunde man ändå öka på sin ledning i den 35:e minuten genom Jonas Enander som tog en tur för sig själv. Broberg hade fortsatt mest boll men hade svårt att komma till heta chanser och istället fick Motala straff i den 43:e minuten. En straff som sköts utanför vad det verkade. Och minuten efter kunde Broberg istället reducera genom Jonas Engström efter en misslyckad rensning (med hög klubba) i hemmaförsvaret.

Sammanfattningsvis kan vi säga om den första halvleken att det började väldigt försiktigt men tog fart med Motalas ledningsmål. Broberg hade mest boll men minst effektivitet, framförallt på hela sju hörnor där åtminstone sex av dessa slogs in med alldeles för slarviga inspel. Många av dessa hörnor kom också i lägen där Motala hade två man utvisade och då. Motala å sin sida var betydligt mer effektiva. Båda lagen gjorde också mål med två man mindre på plan, vilket är lite anmärkningsvärt.

Andra halvleken startade också den avvaktande med känslan av att Broberg ville spela av sina två utvisningar. Kort efter att Broberg blivit fulltaliga kom ännu en bra lyra från Adam Wijk som friställde Jonas Engström som inte heller han kunde överlista Jussi Altonen i friläget. Fortsatt ställningskrig innan Motala i den 63:e minuten tilldömdes en märklig straff. Jag kunde inte uppfatta vad som hände. Men inte heller på hemmalagets andra straff för kvällen blev det nätrassel. Rehnvall stod för en bra räddning på det låga skottet. Efter detta hade Broberg en bra period med många bra anfall, men man fick inte med sig speciellt mycket av det. Det saknades det sista lilla i de avgörande momenten. Det blev en kamp upp till 95 minuter där Broberg skapade mängder med situationer men lyckades inte få bollen i mål och Motala kunde hålla undan och vinna matchen med 2-1.

Ajajaj. I och med detta passerade Motala oss i tabellen och vi är nu utanför topp 10. Den här matchen var väldigt viktig och trots att det inte är någon bra bandymatch vi får se så skapade Broberg mängder i andra halvlek men oskärpan i de avgörande lägena blev vårt fall här. För vi skapade helt klart tillräckligt för att kunna vinna den här matchen. Och det är väl det som varit genomgående den här säsongen; vi gör för lite mål.  Nu är det bara kavla upp ärmarna på riktigt om vi ska få vara med i slutspelet den här säsongen.

Huvudpartners

Samarbeten