Match mot Bollnäs GIF

M/S Broberg kryssar vidare

Publicerades den 11 januari 2019 21:40

David Hansen

Inför matchen mot Falun i mellandagarna hade fjolårets ”krysslag” ännu inte spelat någon oavgjord match. Nu, knappt två veckor och fem matcher senare, har Broberg spelat fyra oavgjorda matcher. Kvällens match blev alltså den fjärde oavgjorda på de fem senaste matcherna.

Det var inget snack om vilket lag som var mest påkopplade från start. Broberg stod för det mesta av det konstruktiva spelet och det var tydligt att hemmalaget var hungriga.

Några avgörande minuter med drygt tio minuter spelade. Jesper Öhrlund kom i ett farligt läge, men Prytz i Bollnäsmålet svarade för en räddning. På den efterföljande hörnan tog hemmalaget ledningen med 1-0 genom Martin Söderberg. Bara några minuter senare stod Adam Wijk för ett lyft till Jonas Engström som efter lite om och men trocklade in bollen till 2-0.

Ledningen med 2-0 till Broberg var fullt rättvis. Bollnäs hade inlett matchen svagt och tvingades tidigt i matchen till en Time Out. Det måste anses som 90 välinvesterade sekunder, eftersom bortalaget stod för ett betydligt bättre spel efter sin Time Out än innan.

Bollnäs kom alltså mer in i matchen och skulle även få reducera. Den neutrale åskådaren skulle nog säga att det var viktigt för spänningen i matchen, för spännande skulle det bli. Och precis som Brobergs två mål som kom tätt gjorde även detsamma för Bollnäs. Kvitteringen, signerad Patrik Nilsson, var ett stenhårt skott rakt i nättaket på hörna.

Bollnäs hade kommit tillbaka in i matchen och kvitterat, en match som lika gärna kunde vara avgjord efter 20 minuter. Broberg hade varit bättre än bortalaget i den första halvleken, därför var det heller inte helt orättvist att hemmalaget fick gå till pausvila med ledning 3-2 efter Jonas Nygrens soloprestation strax innan halvtid.

Andra halvlek inleddes med att Broberg tilldömdes en straff. Men dessvärre blev det inte 4-2, utan fortsatt 3-2. Matchen skulle stå och väga, och Bollnäs utmanade hemmalaget på allvar. Tjugo minuter in i halvleken kom kanske bortalagets hetaste läge. Christian Mickelsson hade fintat bort målvakten och skapat sig ett läge som Stevie Wonder antagligen gjort mål på. Men Mickelsson tappade kontrollen över bollen, något som hemmapubliken var tacksam för.

Kvitteringen skulle dock komma. En petning från Hellmyrs till Patrik Nilsson på frislag långt utanför straffområdet skapade ett direktskott och kvittering i matchen. Kvarten återstod och de båda klackarna gjorde vad de kunde för att bära fram sitt lag till seger.

Seger hade båda lagen chansen att nå, och i matchens sista skälvande minuter fanns jättelägen både för 4-3 och 3-4. Men det slutade 3-3 och lagen spelade alltså oavgjort i Söderhamn för andra säsongen i rad.

Riktigt bra stämning i hallen ikväll från alla supportrar, välfyllda läktare och ett Broberg som visade en härlig inställning till sitt jobb. Bollnäs inledde svagt, men kom in i matchen på ett bra sätt ändå. Och poängen delades broderligt.