Match mot Edsbyns IF

Brobergs första förlust mot Edsbyn för säsongen

Publicerades den 9 januari 2019 21:00

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Derbyveckan inleddes för Broberg med bortamatch mot Edsbyn under onsdagskvällen. En tuff match i vanliga fall men såklart extra tuff med tanke på skadeläget i Gurt och ett hemmalag som kommer till match med 7 raka segrar i ryggen.

Första halvlek speglas av ett stort bollinnehav för Byn som också skapar de flesta chanserna. Broberg spelar ett väldigt lågt försvarsspel men gör det riktigt bra i den första halvan och lyckas stå emot Edsbyns attacker ganska väl. Hemmalaget gör 1-0 efter 7 minuter genom Jonas Edling som frispelas av Popa Burwall-Jonsson. Spelet är lite avvaktande från Brobergs sida efter målet och det är Byn som skapar det mesta av målchanserna. När dom flesta i träkyrkan väntar på ytterligare hemmamål är det i stället Broberg som sticker upp i ett anfall som så när går i mål efter en rörig situation framför Edsbymålet. Martin Söderberg revanscherar sig för missen genom att smälla in den påföljande hörnan till 1-1. Edsbyn tar dock åter kommandot i matchen genom att göra ett hörnmål bara minuten senare och resultatet 2-1 står sig också till halvtidsvilan.

I andra halvlek avgörs matchen ganska omgående då Edsbyn går fram till 4-1 inom loppet av 5 minuter, först genom en hörnretur och sedan  4-1 genom Määttä som rullar in den frispelad från kanten. Efter den inledningen blir spelet lite avvaktande och matchen känns ganska avslagen. I den 77 minuten åker Broberg på en dubbelutvisning och märkligt nog skapar man sina bästa chanser då, bl a en hörna av Linus Forslund i ribbans underkant. Med 5 minuter kvar av matchen sätter Wikblad i hemmalaget punkt för matchen genom att skjuta 5-1 på passning från Popa.

Matchen som sådan kändes lite seg från bägge håll, kanske börjar det hårda matchandet ta ut sin rätt på lagen. Någon derbystämning märktes det inte mycket av i en ganska snäll tillställning. Allt annat än Edsbyseger i afton hade varit en skräll med tanke på skadeläget i Gurt , vilket förutom att dom skadade saknas gör att vissa spelare får slita oerhört hårt match efter match. Positivt ändå att Gurt står upp hela vägen och är nära att få lite kontakt på slutet. Linus Forslund har fått igång sin åkning och ser riktigt bra ut, plus självklart också till Henke Rhenwall i målet som fick göra många fina räddningar.

Någon brist på derbystämning kommer det inte att bli i Helsingehus Arena nu på Fredag då Bollnäs kommer på besök. Se till att få en biljett i tid och kom och heja fram Gurt till seger!

Här kan du se HIGHLIGHTS från matchen Edsbyn-Broberg.