Match mot IFK Vänersborg

Viktig poäng mot Vänersborg i het drabbning

Publicerades den 6 januari 2019 19:45

Broberg Bandy    Ingemar Persson

Broberg tog ytterligare en viktig poäng i kvällens match mot Vänersborg, matchen slutade 5—5 till sist efter en riktig nagelbitare i 90 minuter där man var uträknad med 10 minuter kvar MEN lyckades vända och segern var inte långt borta i slutändan!
Matchen var riktigt tuff och Vänersborg fick avsluta med 3 man på utvisningsbänken.

Gästerna inledde bäst och skapade ett visst tryck på hemmalaget, men försvarsarbetet som var nära på helt prickfritt i första halvleken gjorde att Vänersborg fick nöja sig med några hörnor eller köra fast i hemmaförsvaret. Det var i stället Erik Jonsson som satte tonen för kvällen genom att dundra in en straff i den 12 minuten, och bortalaget kvitterade till 1-1 efter  bara någon minut. Efter målet jämnade spelet ut sig och det var väldigt tight och spännande. Försvarsspelet med Fryklund i spetsen var föredömligt och gästerna lyckades inte skapa några riktigt heta chanser trots visst spelövertag. Broberg hade en del vassa lägen i den första halvleken med bland annat ett ribbskott och en trippelchans i samband med en hörna men gästernas målvakt stod i vägen för det mesta. På övertid fick målvakten Kyllönen dock kapitulera då Wijk spelade in en boll från kortlinjen som Söderberg smällde in på volley och Gurt fick gå till pausvila med ledning 2-1

Den andra halvleken blev ännu tätare och hårdare och det smällde ganska friskt i närkamperna. Det var grinigt och irriterat matchen igenom och i den 52 minuten hände det som inte fick hända- Fryklund gick omkull efter en kollision med Emil Viklund och blev liggande kvar på isen. Det var ingen ojusthet men väldigt olyckligt för Broberg och framförallt för Fryklund själv som bars ut på bår med befarad hjärnskakning. Vi hoppas att det inte är något allvarligt och att han snart är på benen igen!

Efter detta vänder bortalaget på matchen och går från 2-1 till 2-4 genom att först kvittera på skott utifrån, sedan ta ledningen på straff för att sedan sätta en hörna i den 81:a minuten och det fanns nog inte många i Helsingehus arena som kunde förutspå hur det skulle sluta i denna sanslösa drabbning. Hemmalaget gav aldrig upp och några minuter senare gav det utdelning när Nygren skickade in en boll mot mål utifrån sargen, Edling styrde den i mål och det var match igen. Öhrlund kvitterade till 4-4 på matchens märkligaste mål – ett hårt skott ur omöjlig vinkel som Kyllönen inte kan hålla utan tappar in den i mål. När så Linus Forslund dundrar in en hörna på tilläggstid är vändningen fullbordad. Slutet på matchen är stökig och bortalaget hade som nämnts tidigare 3 man på utvisningsbänken men lyckas trots det göra 5-5 i den åttonde tilläggsminuten i ett trassligt läge framför hemmamålet där Broberg inte lyckas rensa undan bollen.

Broberg får med sig 1 poäng från kvällens drabbning och resultatet känns rättvist även om man var ruggigt nära att knipa alla poäng, jag tror också spelarna är nöjda med poängen när den värsta besvikelsen lagt sig. Man möter ett riktigt bra lag som har en bra form och står upp hela vägen trots att man får ännu en tuff skada tidigt i andra. Riktigt bra jobb över hela banan idag, lite bättre effektivitet idag så hade faktiskt Gurt kunnat avgjort matchen i ett tidigare skede.
Till matchens lirare utsågs Moisala i hemmalaget och Lukkarila i Vänersborg.

Nu ser vi fram mot två tuffa bataljer mot våra hälsingekollegor kommande vecka och hoppas på riktigt mycket folk och en härlig stämning kommande fredag då vi tar oss an Gifflarna från Bollnäs.

Här kan du se HIGHLIGHTS från matchen Broberg – Vänersborg.