Ny uddamålsseger mot Sirius!

Publicerades den 19 december 2018 21:15

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

En ny match mot Sirius stod på programmet i afton då serien vände. Mycket viktiga poäng som stod på spel och dessutom en chans för Broberg att skapa en liten lucka nedåt i tabellen. På förhand en tuff uppgift på svårspelade Studenternas där Sirius brukar vara starka, och Broberg kom till spel utan både Wijk och Arkhipkin.

Matchen började på sämsta sätt för Gurt då Sirius gör 1-0 på sin första hörna i matchens åttonde minut. Gurt kommer dock tillbaka 10 minuter senare då Engström hittar målet ur ett trångt högerläge, 1-1 och fullt rättvist då Broberg kommit runt på kanterna ett flertal gånger och oroat hemmaförsvaret. Ytterligare 10 minuter senare kommer matchens delikatess då Nygren rundar hela hemmaförsvaret och avslutar med att rulla in bollen i öppet mål. Öhrlund ökar på ledningen till 1-3 för Broberg på hörna och det resultatet står sig till halvtidsvilan. Helt rättvist i det läget då Sirius inte skapar mycket. Gurt känns heltäta i försvaret och är riktigt vassa i omställningarna!

Hemmalaget börjar andra halvleken något bättre och 12 minuter in i halvleken får Kumpuoja bollen (efter att tapp av Broberg på mittplan), skrinnar fram och skickar in en mäktig missil i krysset från ganska långt håll. Lite onödig spänning då det känns som Gurt är något tyngre och bättre än Sirius i alla lagdelar. Lite andrum skapar #11Jonsson i den 75:e minuten då han dundrar in 2-4 på hörna! Hemmalaget ger dock inte upp och de blåsvarta gör 3-4 i den 80:e minuten efter ett anfall där man rullar upp hela bortaförsvaret…
Broberg fortsätter som tidigare under matchen, när Sirius kommer riktigt nära så gör man mål, så också denna gång då Söderberg trycker fram på vänsterkanten, fintar försvar och släpper bollen i sidled där Öhrlund får vispa in sitt andra mål för kvällen – riktigt snyggt samarbete! Även denna gång är glädjen kort då Ljusdalsbördige Kalle Mårtensson lite turligt skjuter in 4-5 för hemmalaget och spänningen blir olidlig. Gurt tar timeout efter målet och man är ruggigt nära att avgöra matchen kort därpå då Söderberg kommer fri med hemmamålvakten men inte lyckas sätta bollen i mål. Broberg reder ut stormen och vinner matchen med uddamålet.

Brobergs seger är helt rättvist och man har ett resolut och säkert försvarsspel matchen igenom. Två hörnmål ikväll och det är kul att hörnskyttet blivit ett riktigt vasst anfallsvapen för Broberg. Rehnvall skötte sig som vanligt i målet. Erik Jonsson är riktigt vass och dunkar in hörnor som för tankarna till Pelle Hedqvist! Riktigt stark insats av Gurt som nu får lite vila och återhämtning innan vi tar oss an SAIK på annandagen – stärkta av två vinster!

Se HIGHLIGHTS från matchen på Bandyplay – klicka HÄR!