Match mot Hammarby IF

Ett fall framåt

Publicerades den 12 december 2018 22:51

David Hansen

Storförlusten i Sandviken har vi lämnat bakom oss. Tillbaka i laget var Robin Redin och Jonas Nygren. Förutsättningarna, trots skadorna på Adam Wijk och Robert Dammbro, var bättre än på länge. Och visst märktes det. Men trots ett fall framåt, räckte det inte till seger. Hammarby skrev segersiffrorna till 6-3.

Broberg stod för matchens ledningsmål. Erik Jonsson med ett hårt skott strax utanför straffområdet gav ställningen 1-0 och en bra energi till hemmalaget. Kort därefter fanns bud på ytterligare ett mål, men istället blev det gästerna som tog sig in i matchen. Först en kvittering till 1-1 på hörna och omkring tio minuter senare även ledningsmålet. Att få det psykologiska målet i baken till 1-3 som det sista som hände i den första halvleken kändes både tungt och onödigt.

När Broberg gör mål skapas energi. Inte bara på läktaren utan även i laget. Erik Jonsson stod för hans, och lagets, andra mål för kvällen och det kändes som hemmalaget hade något på gång igen. Därför var det återigen opsykologiskt insläppt mål, när de återtog tvåmålsledningen bara minuterna därefter.

Och här tog antagligen det roliga slut. Broberg stod för en delikatess signerad Öhrlund, som var vacker att se. Men närmare än så kom aldrig Broberg, utan Hammarby kunde vinna matchen med 6-3.

Kvällens slutsatser får bli att Broberg gjorde stundtals en förhållandevis bra match, men det kändes ändå som det fattades en bit för att rubba Hammarby ikväll. Jämfört med den andra halvleken i den senaste matchen mot Sandviken, var dagens insats betydligt bättre. Men alltså inte tillräckligt bra. Nu väntar ett dubbelmöte mot Sirius, och här står riktigt viktiga poäng på spel.

Är det i motvind eller medvind som draken lyfter?