Match mot Sandvikens AIK

Nattsvart i Sandviken

Publicerades den 30 november 2018 21:16

Anders Jansson

Efter en inledande målexplosion och en frejdig första halvlek blev Broberg överkörda med smått otroliga siffrorna 17-5. Ingen kväll att minnas.

Sista matchen innan landslagsuppehållet och Sandviken på andra sidan. Läget i Broberg var oförändrat sedan onsdagens match mot Falun. Alltså fortfarande samma fyra spelare på skadelistan, vilkas namn vi kanske inte behöver dra igen.

Matchen hann knappt börja innan Sandviken kom ner på kortlinjen och skapade en enkel hörna. Den klämde Christoffer Edlund upp i det vänstra krysset. Och på klockan stod 1.00. Ingen drömstart. Men kvitteringen kom snabbt ungefär två minuter senare när Jonas Engström avslutade bra centralt utanför straffområdet efter att ha fångat upp en boll. Det var tätt på given här i början för ytterligare ett par minuter senare tog hemmalaget på nytt ledningen genom Albin Arisniemi efter alltför passivt försvarsspel från Broberg där man helt glömde bort målskytten. Och tvåminutersintervall mellan målen verkade som ett gångbart tema ikväll för i den sjunde minuten kvitterade Broberg på nytt, genom Erik Jonsson som avlossade ett bra skott från högerläge. Och det är väl bara fortsätta. 3-2, Edlund i tionde minuten. 3-3 i den 12 minuten av Jesper Öhrlund på hörna. Herregud vilken matchinledning!

Och Broberg var framme fler gånger och oroade inom de närmaste minuterna och kanske skulle man också haft en straff i en av situationerna. Men strax avtog det värsta korsdraget och det lugnade ner sig en aning. Sandviken började så småningom kliva upp högt och störa Broberg i uppbyggnadsspelet vilket resulterade i en hel del bolltapp felpassningar. Nästa mål kom i den 23:e minuten och det var hemmalagets Lukas Widman som gjorde det, efter en passning som på nåt märkligt sätt hittade fram i Broberg straffområde. Och bara ett par minuter senare kom också 5-3 genom Edlund ännu en gång. Ett lite för enkelt mål som det kändes. Efter ca halvtimmen kom Fritiof Hagberg fri efter en lyftning men blev våldsamt kapad av utrusande Joel Othen och blev liggande. Var också ur spel en stund innan han lyckligtvis återkom på planen. Halvleken avslutades sedan med att Edlund x 2 skickade hemmalaget till halvtid med ledning 7-3.

Tråkigt halvtidsresultat i en halvlek som startade i ett makalöst måltempo. Jag tycker inte att det kändes som 7-3 var ett helt logiskt resultat i halvtid. Broberg skapade även dom en hel del chanser för att göra fler mål. Jag tror inte att många hade klagat om det hade varit målmässigt jämnare i halvtid. Offensivt en bra halvlek, defensivt lite för mycket svängdörrar. Men den största skillnaden i halvleken var förstås Christoffer Edlund med sina fem mål.

Uppförsbacke inför andra halvlek alltså och inte blev den mindre brant av att hemmalaget nästan omgående ökade på till 8-3 och därmed var Broberg definitivt ett slaget lag. Målen ramlade in i en strid ström och om textmassan om första halvleks tio mål blev relativt lång så kommer inte den här delen av matchen beskrivas lika ingående. Sandviken fick till slut göra 17 mål på oss. Mot Brobergs fem mål. 17-5? Jag vet inte vad jag ska säga om det. Jag kan inte minnas att jag har varit med om att Broberg nånsin släppt in 17 mål. Den enkla analysen är att det är alldeles för dåligt. Första halvlek är okej och där tycker jag att vi är värda att ligga närmare målmässigt. Ingen direkt bra insats defensivt men en frejdig halvlek. Andra halvlek är bara att dra ett stort streck över.