Hemmaseger mot Frillesås

Publicerades den 23 november 2018 21:35

David Hansen    Hans Ivarsson

Frillesås. Hallands första bandylag någonsin i högsta serien. En ort mindre än Edsbyn. En ort som snarare förknippas med västkustklippor och salta bad, än bandy. Men det som visar vad bandyn så ofta visat, att bandyn är levande på mindre orter och att det är möjligt.

Nog om den halländska tätorten och mer om dagens match. Broberg inledde kvällens drabbning bäst och hade bud på ledningsmålet. Man kunde dock inte urskilja att detta var gästernas fjärde (!) match på en vecka,  för bortalaget stod emot bra. Men Brobergs skridskoåkning var starkare i jämförelse.

Däremot var det gästerna som skulle ta ledningen. Målet av Fredrik Brandin (inte Johan Grahn som felaktigt angavs på Elitrapport). Broberg hade i den första halvleken många bud på kvittering, men bollen ville liksom inte in. Både Vadim Arkhipkin och Jesper Öhrlund hade kanonlägen, men marginalerna var inte på Brobergs sida. Därför var det extra skönt att Martin Söderberg några minuter innan halvtidsvilan satte kvitteringen till 1-1.

Andra halvleken hann knappt börja innan samme Söderberg gav Broberg ledningen för första gången i matchen. Martin fick bollen i ett skottläge strax utanför straffområdet, och fick på ett bra skott till 2-1.

Straffmissar skulle bli nästa sak i matchen att skriva om. Först Frillesås Fredrik Brandin som sköt bollen ovanför mål och därefter Brobergs Jesper Öhrlund vars skott hittade målvaktens benskydd.

Broberg var det något hetare laget, även om gästerna på intet sätt var ofarliga. Men hemmaledningen var rättvis, och avgörandet kom så också i matchens slutskede. Två gånger om dessutom, samma målskytt Linus Forslund. Först ett snyggt anfall där Fritiof Hagberg spelade in mot nyss nämnda Forslund och i matchens absoluta slutskede 4-1 på en hörnretur.

En viktig seger för Broberg där alla förväntade sig seger på förhand. Det satt hårt inne i den första halvleken, men det ordnade upp sig till slut.

Nästa vecka är det bortamatcher mot Falu BS och Sandviken. Nästa hemmamatch dröjer till 12 december, då Söderhamn möter Södermalm i Helsingehus Arena. Ses då!