Brobergsförlust trots en man mer i andra halvlek

Publicerades den 6 september 2018 15:49

Broberg Bandy

En på förhand spännande och oviss match stod på programmet för Broberg denna kväll. Två lag med starka skridskoåkare och mycket fart i spelet gjorde att det fanns förhoppningar om en rolig kamp i publikens smak.

Det är ju alltid en viss spänning att se vad Gurt har för manskap tillgängligt inför varje match för tillfället. Kvällen till ära kliver Johan Jansson-Hydling in i Gulsvart för första gången efter att ha lagt skridskorna på hyllan förra säsongen och vi hoppas att han kan bidra med rutin och stadga i ett skadedrabbat Bif.

Matchens började också ganska böljande med chanser åt bägge håll och Broberg ser riktigt pigga ut inledningsvis. Efterhand tar Vänersborg över något och 1-0 kommer i den 15 minuten efter att Hedqvist dundrar in bollen högt bakom Rehnvall. Innan det har Gurt haft några fina chanser som avvärjts av Kimmo Kyllönen  i hemmamålet. Vänersborg utökar också till 2-0 i slutet av halvleken på straff, men det som kommer att diskuteras i efterhand är vad som händer när straffen gått i mål; Hedqvist ska passera Fryklund och sätter upp klubban i skrevet på honom och Fryklund faller till isen. Domaren tar fram det röda kortet och Vänersborg får således spela resterande del av matchen med 10 man.

I den andra halvleken smäller Hagberg snyggt in bollen i mål efter en fin åkning mitt in i straffområdet. I detta läge skapar Broberg tryck och man väntar på kvitteringen när bortalagets Emil Viklund tar en åkning rakt igenom hela det gulsvarta laget och rullar in 3-1. Tråkigt för Broberg som kom av sig lite. Hoppet tänds igen när Öhrlund får en passning från Forslund som skär genom hela Vänersborg i djupet och som tack för mackan slår in 3-2 från nära håll. Glädjen blir kort även denna gång när Johan Koch rullar in 4-2 för hemmalaget i den 73 minuten bara 3 minuter efter Brobergs mål. Med 10 minuter kvar av matchen drar Vänersborg på sig en utvisning och Gurt får en gyllene chans att komma ikapp med 2 man mer på isen. Detta är inte Brobergs kväll och med 4 minuter kvar utökar IFK till 5-2 genom Herou-Löf. Broberg får sista ordet när Öhrlund avslutar kvällens målskytte genom att dra in en hörna till 5-3.

Tråkig kväll med Brobergsögon sett då man fick en fin möjlighet att straffa Vänersborg med en man mer på isen i en halvlek. Man hade en hel del chanser men hemmalaget gjorde det bra och Broberg fastnade ofta ute på kanterna, speciellt i första halvlek. Man såg stundtals lite passiva ut i det defensiva spelet och Vänersborg kom igenom lite för lätt och för långt trots att man saknade en man. Som vanligt mycket åkning av Arkhipkin som oroade en hel del, Forslund kom också igång riktigt bra i andra halvlek. Kul också att se Hagberg som verkligen har lyft en nivå denna säsong och gjorde ett snyggt mål. Öhrlund kanske bäste spelare i Gurt denna kväll med två mål och ett hårt slit. Rehnvall är ju alltid bra och gjorde återigen en kanoninsats i målet.

Se HIGHLIGHTS från matchen HÄR!

Vi tror och hoppas på seger nu på Fredag då nykomlingen Frillesås gästar Helsingehus Arena.