Match mot Edsbyns IF

SEGER mot regerande mästarna Edsbyn

Publicerades den 6 september 2018 15:48

Broberg Bandy    Brobergbandy

Broberg besegrade Edsbyn i en match som innehöll allt man kan kräva som supporter; det var fartfyllt, chanser åt bägge håll och avslutades med ett mål i den absoluta slutsekunden som var både vackert och gav oerhört viktiga poäng i kampen om slutspel.

Utsikterna för en seger för vårt kära Broberg såg väl inte allt för ljusa ut på förhand. Edsbyn kommer till dagens derby med segrar mot Bajen borta och SAIK hemma i ryggen. Broberg å sin sida har endast en seger i bagaget denna säsong och en skadesituation som inte liknar något man upplevt tidigare.

Matchen kunde inte börja bättre för hemmalaget som redan i den 4 minuten satte 1-0 genom junioren Jesper Thyrén som får bollen mitt i straffområdet och skjuter snabbt till höger om Anders Svensson i bortamålet. Ställningen stod sig till matchminut 22 då Oskar Wikblad kvitterar på en hörnretur till 1-1 som också blir halvtidsresultatet. Första halvlek är riktigt kul att titta på med chanser åt bägge håll, Edsbyn är något mer spelförande och Broberg backar hem lite mer men har riktigt fina omställningar och försvarsspelet med Fryklund som ny libero och Öhrlund som ny vänsterback är riktigt tight.

Andra halvleken blir lika gastkramande som den första och Broberg ser riktigt pigga ut och kommer ut riktigt bra från start. 2-1 kommer i den 51 minuten genom Hagberg och det börjar bli skrällvarning i Helsingehus Arena. Byn kvitterar på straff genom Jonas Edling i den 61 minuten efter att Popa (Daniel Burvall) blivit neddragen i straffområdet. Matchen fortsätter på samma sätt med chanser åt bägge håll, bra fart och ett makalöst målvaktsspel av främst Rehnvall med 7 räddningar av 9 skott på mål, men även bortamålvakten som hindrade Erik Jonsson från att bli matchhjälte efter en reflexräddning på en hörna.

När matchen står och väger blir Hagberg neddragen 2 meter in i straffområdet i den 69 minuten och domaren blåser, frislag? Märkligt domslut , men hemmalaget  tänker inte ge bort något denna kväll och på övertid i matchens sista minut kommer målet som kan bli en klassiker. Linus Forslund vänder bort motspelarna ute vid sargen, spelar Erik Jonsson som vallar bollen via sargen till Jonas Engström som skrinnar mot kortlinjen, slår in bollen som skär genom hela Edsbyförsvaret fram till Söderberg som smäller in bollen i nät på volley  – MAGISKT, och det känns som taket ska lyft från en kokande arena!

Årets klart bästa match av Broberg som innehöll allt och lite till.
*Försvarsspelet som gjorde att Edsbyn allt som oftast tvingades till skott utifrån och inte fick komma in på mål, man krympte ytorna och gjorde det svårt för byn.
*Målvaktsspelet var som nämnts av absolut toppklass.
*Juniorerna tog för sig och bidrog i hög grad till segern.
*Arkhipkin, outtröttlig i sina åkningar & Forslund med riktigt bra fart idag.
Stort TACK till hela laget för uppvisningen idag – och frågan är väl om inte Fryklund får fortsätta som libero efter detta?

Stor eloge till tifogruppen som trots motgångarna hittills öppnade matchen med häftigt jubileumstifo och höll igång hela matchen.

Glädje, Fart och Hjärta som är klubbens ledord visade sig VERKLIGEN på plan idag.

Se Söderberg när han kommenterar segern!