Match mot Bollnäs GIF

Tungt på Sävstaås

Publicerades den 14 november 2018 21:16

Anders Jansson

Broberg inkasserade sin fjärde raka förlust mot Bollnäs på Sävstaås. Under tio olyckliga minuter kunde Bollnäs rinna ifrån från 2-2 till 5-2 i matchen som avslutades med ett slagsmål som renderade i matchstraff för Ilari Moisala och Oskar Olsson.

Ett något vingklippt Broberg som inledde derbyveckan mot Bollnäs på Sävstaås. Jonas Nygren och Robert Dammbro fortsatt skadade och till det kunde vi nu också addera Adam Wijk och Robin Redin, som båda blir borta en tid. Med detta som bakgrund mönstrade Broberg en bänk med enbart juniorer. Jesper Öhrlund startade som ytterhalv, en roll han visade sig bemästra mycket bra i den andra halvleken mot Motala.

Matchen var knappt fyra minuter gammal när Broberg skänkte bort en hörna. Och som så många gånger förr utnyttjade Bollnäs den gratishörnan när Patrik Nilsson slog in bollen. Broberg bjöds strax därefter också på en hörna men kunde dessvärre inte utnyttja denna. Däremot i den 18:e minuten på Brobergs tredje vänsterhörna kom kvitteringen till 1-1 genom Jonas Engström.

Genom hela halvleken hade Bollnäs det spelmässiga kommandot medan Broberg låg ganska lågt och testade någon omställning ibland. Det skapades inte speciellt många chanser att rapportera om. Hemmalaget hade några chanser som uppstod ur slumpartade situationer och ett läge där Patrik Nilsson fick bra läge efter ett flipp men Rehnvall svarade för en bra parad. Broberg å sin sida hade nån hörna som skapade oro. Just när jag var beredd att skriva 1-1 som halvtidsresultat kom Bollnäs på vänsterkanten där Kasper Milerud hittade in till Patrik Nilsson som kunde vinkla in bollen i mål till 2-1. Detta på övertid och såklart ett tungt mål att släppa in för Broberg. Och det var just på Brobergs högerkant som Bollnäs gång på gång hotade. Sammantaget en ganska händelsefattig halvlek där dimman tätnade och isen såg ut att bli lite svårbemästrad under den sista kvarten.

Andra halvlek inleddes med öppnare spel och ett något mer anfallsglatt Broberg. I den 63:e minuten snickrade Broberg ihop ett fint anfall som avslutades med att Vadim Arkhipkin hittade fram till Jonas Engström som med sitt andra mål för kvällen utjämnade till 2-2. Det kändes som att Broberg vid den här tidpunkten ändå hade jobbat sig in i matchen på ett bra sätt. Trist nog så kom några olyckliga minuter där Bollnäs plötsligt hade gått ifrån till 5-2. Detta genom två hörnmål och en retur efter ännu en slumpartad situation framför mål. Hörnan till 5-2 var även det en situation som jag inte riktigt kan förklara, när Andreas Westh krånglade in bollen på något oförklarligt vis. Broberg tog timeout men kändes under återstående del av matchen som att luften helt hade gått ur. Återstående del av matchen spelades mest av utan någon större upphetsning. Ända till den sista sekunden då Oskar Olsson och Ilari Moisala hade en intern boxningsmatch som slutade i rött kort för båda två.

Sammantaget blev det en tråkig utveckling under några minuter som dödade matchen. En första halvlek med Broberg som prioriterade defensiven för att komma ut lite högre i inledningen av andra halvlek. Vilket också resulterade i kvittering och det kändes ovisst vart matchen skulle ta vägen. Sen kom de ödesdigra minuterna då Bollnäs, med kraftig medstuds, rann ifrån till 5-2 och matchen var avgjord. Tillställningen avslutades sedan alltså med matchstraff på Ilari Moisala och Oskar Olsson. Detta innebär alltså att Broberg får klara sig utan även Moisala på fredag. Och sannolikt en match till. Och det i ett läge där man redan saknar fyra nyckelspelare. Jag tänker inte skriva vad jag tycker om det. Det passar sig inte…. Henrik Rehnvall stod för en hel del fina parader och får lyftas fram som Brobergs bästa spelare i matchen. Övriga behöver komma upp ett antal snäpp. Gärna redan till fredag då Edsbyn besöker Helsingehus Arena för ännu ett hälsingederby.