Match mot IFK Motala

Hörnmålen sänkte Broberg

Publicerades den 9 november 2018 21:35

David Hansen

Efter två inledande hemmaförluster var det tänkt att återta borgen Helsingehus Arena. Förutsättningarna för detta var också goda, då nyckelspelarna Martin Söderberg och Adam Wijk var tillbaka i laget. Men en bandymatch varar i 90 minuter, och att endast göra en bra andra halvlek räcker sällan för seger. Motala tog istället säsongens första fullträff, siffrorna skrevs till 3-4 efter en bra upphämtning av ”Gurt” från halvtidsresultatet 1-4.

Första halvlek inleddes något avvaktande och inget av lagen tog tag i taktpinnen egentligen. Tillfälligheter skulle avgöra vem som tog ledningen, och det blev bortalaget. En spelvariant från Albin Rohlén till comebackande Fredrik Lönn i Motala. Målet tände bortalaget, som nog tänkte att hörnmål kan vara en lösning på kvällens matchgåta. För bara några minuter därefter var det dags för nästa, men denna gång ett direktskott efter isen.

Adam Wijk visade sedan sig. Normalt är han en framspelare av hög klass, men denna gång gick han helt på egen hand. Varför inte, och resultatet av åkturen blev 1-2. Ett mycket viktigt mål för hemmalaget. Glädjen blev dock kortvarig. Motala utökade sin ledning till 1-3 efter halvtimmen spelad. Och därefter, strax innan halvtid, även till 1-4. Behöver vi ens nämna att det handlade om hörnmål?

Första halvleken, och framförallt den senare delen, visade upp ett lojt hemmalag. Broberg borde definitivt kunnat åstadkomma mer i sitt spel.

Broberg måste haft ett bra snack i halvtid, för det var ett annat lag som kom ut i den andra halvleken. Det fanns energi i laget igen, och en tydlig vilja att vända matchen. Drygt tio minuter in i halvleken kom så utdelningen. Jesper Öhrlund stod för en fin åkning, men utdelningen stannade vid hörna. En hörna som samme Öhrlund förvaltade genom ett stenhårt skott till 2-4.

Jeppes mål gav Broberg ännu mera energi, och nu handlade det mesta om hemmalaget istället. Broberg hade högt tempo i sitt anfallsspel, skapade chanser och var konstruktiva. Med detta spel i 90 minuter hade det inte varit någon tvekan att det skulle bli en hemmaseger. Nu blev det istället så att utdelningen stannade vid ytterligare ett reduceringsmål, när Linus Forslund med 25 minuter kvar satte 3-4.

Alltså 25 minuter var kvar av matchen och med en tydlig favör för Broberg i spelet. Och de flesta i Helsingehus Arena stod nog och väntade på kvitteringsmålet. Men det kom aldrig. Broberg blev mer otåliga, och tiden tickade Motalas väg. Och bortalagets jubel vid slutet gav signaler om att denna seger var väldigt efterlängtad för gästerna. För hemmalaget däremot, var det två tappade poäng som lastades ombord på bussen till Östergötland.

Visst borde Broberg prestera bättre i en hemmamatch mot Motala. Men den andra halvleken var bra, något som inte kan sägas om den första. Å andra sidan fick Motala maximal utdelning med fyra hörnmål. Men Broberg ska kunna prestera som i den andra halvleken även i den första, och då vinner antagligen hemmalaget matchen trots Motalas hörnmål.