Match mot Västerås SK

Förlust i Västerås

Publicerades den 7 november 2018 21:10

Anders Jansson

Västerås blev för starka hemma i ABB Arena i Västerås och kunde vinna med 5-1. Broberg slet men orkade inte åstadkomma särskilt mycket framåt i avsaknad av en handfull spelare.

Det var ett något brandskattat Broberg som kom till Västerås och ABB Arena ikväll. Robin Redin kom tillbaka i spel efter sjukdom, men Jonas Nygren var fortsatt frånvarande liksom Robert Dammbro. Utöver dessa saknades ikväll också Martin Söderberg och Adam Wijk. I stället fick vi se Axel Jonsson och elitseriedebuterande William Larsson. Tuffa förutsättningar på förhand alltså med fyra rutinerade och tunga namn på frånvarolistan.

Första halvleken blev en hyfsat tillknäppt historia. Broberg prioriterade att vara täta i defensiven och gjorde det också bra. Man orkade däremot inte störa så mycket offensivt, inte mer än någon halvchans. Västerås å sin sida hamnade ofta ute på kanterna till följd av Brobergs täta centrala delar och fick till många hörnor. Ju längre halvleken pågick desto djupare ner hamnade dock Broberg stundtals och Västerås kommando blev större och fler chanser skapades. I den 27:e minuten kom hemmalagets ledningsmål då Mikael Olsson tog ett skott från en position strax utanför straffområdet. Tio minuter senare fick hemmalaget bra tillfälle att öka på ledningen då man belönades med en straff. En straff som kändes något snöplig då Erik Jonsson tappade skäret och ramlade i straffområdet och olyckligt nog också stoppade bollen med båda knäna i isen. Men Henrik Rehnvall räddade straffen och genast var det glömt. Ställningen oförändrad halvleken ut och Broberg bra med i matchen målmässigt.

Förhoppningen inför andra halvlek var att Broberg skulle kunna komma upp och hota lite mer. Kalldusch direkt istället när Västerås slog i 2-0 på hörna genom Stefan Edberg. Men efter det flyttade Broberg trots allt fram positionerna en aning. Ägde lite mer boll och fick fler delaktiga i anfallsförsöken. Utan att skapa några direkta målchanser. Men känslan var ändå att det var bättre. Därför kändes det aningen snöpligt när Västerås kunde göra 3-0 genom Ted Bergström i den 66:e minuten. Ett snöpligt mål också då Bergström tappade från sig bollen i friläget men den passerade på nåt sätt ändå Henrik Rehnvall som förmodligen väntade sig ett avslut.

Men skam den som ger sig. I den 76:e kom reduceringen och det var genom Jonas Engström, som kunde spräcka Brobergs målnolla i matchen och likaså nollan i hörnkolumnen för den här säsongen. Kunde vi få lite mer luft under vingarna? Svar: nej. Minuten senare ökade hemmalaget på till 4-1 med ett sånt mål vi utan problem kan tillskriva epitetet skitmål, när Mikael Olsson petade in en boll som Broberg såg ut att ha kontroll på. Här gick väl luften helt ur och Västerås kunde också fastställa slutresultatet till 5-1 med ännu ett hörnmål,

Det var kämpigt idag. Broberg höll ihop det hyggligt bra under stora delar av matchen defensivt och försökte vårda bollen. Men offensivt var det väldigt trubbigt och en aning energilöst. Inte så konstigt med tanke på att det saknas väldigt mycket spets med båda halvorna borta, som har väldigt centrala roller i Brobergs offensiva spel. Lägg därtill att även spetsen längst fram, Söderberg, saknades. Många spelare gick hårt idag och spelade väldigt mycket, så det är inte särskilt svårt att hitta förklaringar till att man såg lite trötta och trubbiga ut.

Säsongsinledningen har varit väldigt tuff resultatmässigt och produktionen framåt med endast 8 mål på 4 matcher är tyvärr inget som vinner matcher. Låt oss nu hoppas att vi får tillbaka några gubbar till fredagens match hemma mot Motala, för där behöver vi en seger.