Match mot Vetlanda BK

Förlust i serieavslutningen

Publicerades den 12 februari 2019 21:34

Anders Jansson    

Det blev förlust med 1-5 för Broberg i den avslutande seriematchen borta mot Vetlanda. Matchen var i det närmaste betydelselös och det ska väl kanske inte dras för stora växlar av resultatet.

Kommer inte orda något om matchen som sådan men Broberg kom till spel utan skadade Fritiof Hagberg. Man lämnade också Robert Dammbro (ljumskar) samt Erik Jonsson och Adam Wijk (sjuka) hemma. Även Henrik Rehnvall vilade och Hampus Lindén fick göra sin elitseriedebut. Matchen var i det närmaste betydelselös eftersom att båda lagen redan var klara för åttondelsfinal. Det enda som skulle kunna ändras var vilka av Broberg eller Motala som slutade 9:a respektive 10:a. Och eftersom att Motala också vann sin match mot Vänersborg så passerade man Broberg i tabellen. Detta betyder då att Broberg ställs mot Vänersborg i åttondelsfinal, istället för Vetlanda som läget var innan kvällens match. Jag tror inte att det spelar någon större roll. Matchdagarna är samma och reseavstånd är relativt lika. Lagens slagkraft känns det inte heller som att det är någon större skillnad på. Möjligen att Vänersborg är lite spetsigare med sina fartspelare och tunga skytte, när de får till det. Men känslan är också att Broberg ofta har svårt för Vetlanda. Hugget som stucket, som man säger.

Sedan väntade de sedvanliga valen till slutspelet. Och efter detta blev resultatet följande kvartsfinaler:

Villa/Lidköping – Motala/Vetlanda

Västerås – Broberg/Vänersborg

SandvikenHammarby

Edsbyn – Bollnäs

Men först ska åttondelsfinalerna klaras av och dessa spelas i bäst av två enligt den så kallade UEFA-modellen. Där inleder Broberg med att möta Vänersborg hemma på torsdag den 14/2 och returen spelas i Vänersborg på lördag den 16/2. Vi har goda minnen från åttondelsfinaler tidigare, när de fortfarande spelades under den perioden då det var en elitserie och en superallsvenska efter norra och södra Allsvenskan var spelade. Vi hade exempelvis en fantastisk holmgång med just Vänersborg i en åttondelsfinal för ett antal år sedan där vi förlorade den första av de två matcherna med 1-6. I returen hemma på Hällåsen blev det full gas från början och matchen vann vi med 8-1 och gick således vidare till kvartsfinal. Låt oss hoppas på liknande utfall denna gång!

Huvudpartners

Samarbeten