Match mot Uralskij Trubnik

Broberg gruppsegrare

Publicerades den 14 oktober 2017 16:15

David Hansen    

Broberg säkrade gruppsegern i World Cup genom seger med 3-2 mot Uralsky Trubnik och gick därmed ”rent” i gruppspelet. Nu väntar en kvartsfinal ikväll kl 22.10 mot hemmalaget Sandviken.

Det var lite svårt att veta hur lagen skulle gå in för en match av denna typ. Båda var klara för kvartsfinalspel redan innan matchen börjat. Det som stod på spel var alltså gruppsegern och därmed motståndet Sandviken istället för Neftyannik.
– Jag är imponerad över att grabbarna ändå går in för matchen på ett sådant bra sätt, speciellt i den första halvleken, säger tränare Ola Grönberg.

Broberg hade innan kvarten var spelad gått upp i en tvåmålsledning, och det är väl synd att säga att Uralsky Trubnik stångade sig blodiga för att hämta igen underläget. Broberg kontrollerade matchen på ett bra sätt, och det fanns ingen anledning till oro.
– Vi gjorde vad vi kommit överens om på ett bra sätt. Det är väl egentligen i andra halvleken som vi börjar slarva lite och bjuder in dem i matchen. Dessutom många utvisningar, som jag tycker beror på att vi inte gör jobbet i ett tidigare skede.

Andra halvleken som Grönberg nämner var alltså inte lika bra från Brobergs sida. Det fanns en del slarv samtidigt som kanske spelarna hade tankarna på kvällen match. Grönberg valde att ta Time Out, trots en ledning med 3-0.

Matchen slutade alltså 3-2 efter två mål i de sista tio minuterna. Visst, det hade kunnat bli spännande på slutet. Men Broberg hade ändå bra kontroll på matchen.

Tränare Grönberg är mycket nöjd med sitt lags insatser så här långt i cupen.
– Vi blir gruppsegrare och har dessutom kunnat varva på flera spelare. Nu blir det kvartsfinal ikväll mot Sandviken, och där finns en revansch att utkräva, säger Grönberg och syftar på förra årets kvartsfinal i World Cup. Där hade Broberg ett jätteläge i slutet att ta ledningen, men istället gjorde Sandviken ledningsmålet kort därefter…

Någon drömmotståndare vill däremot inte tränaren tala om.
– Sandviken är ett av Sveriges bästa lag och Neftyannik ett av Rysslands bästa lag. Om jag hade fått önska någon drömmotståndare skulle det väl vara ett division 2-lag, men de får ju inte vara med här, säger Grönberg skämtsamt.

Och på frågan om Broberg känner att cupens målsättning redan är uppnådd finns det ingen tvekan.
– Nej, vi har vunnit gruppen men det finns en hunger i laget efter mer, avslutar tränare Grönberg innan det blir några timmar vila och mat på boendet.

 

Huvudpartners

Samarbeten