Match mot Veiterä

Broberg gjorde sin plikt

Publicerades den 12 oktober 2017 22:33

David Hansen    

World Cup inleddes på förkvällen för Brobergs del med match mot finska mästarna Veiterä, där vi bland annat hittar Brobergsbekantingarna Janne Hauska och Eetu Peuhkuri. En match som Broberg var storfavoriter i, och där Söderhamnslaget gjorde sin plikt. Utan att imponera så vann laget komfortabelt med siffrorna 6-2.

Martin Söderberg stod för ett snabbt inledningsmål, men sedan blev det stiltje i målprotokollet. Trots den knappa ledningen hade Broberg fullständig kontroll på matchen och chanserna för de finska mästarna var lätträknade. I slutet av halvleken kom dock 0-2 och 0-3, båda målen genom Jonas Engström.

Trots att en tremålsledning i bandy inte är några stora siffror, så fanns inget som tydde på att Veiterä skulle komma ikapp. Broberg gjorde både fyran och femman, och hade fullständig kontroll trots att laget inte gjorde säsongens bästa match.

Martin Söderberg satte sin andra straff för kvällen och blev således tremålsskytt i matchen, helt otagbart för den finska målvakten. Slutresultatet skrevs 6-2 till Broberg, och nr 62 stod sedvanligt för assistpoäng…

Det var som väntat klasskillnad och siffrorna hade kunnat bli ännu större om Broberg bara velat. Känslan var ändå att Söderhamnslaget inte gick på sin fulla kapacitet, det finns säkerligen ett sparkapital till resterande del av cupen.

Nästa uppgift i cupen är Bollnäs imorgon kväll kl 22.15. Ett Bollnäs som spelade oavgjort i sin inledningsmatch mot Uralsky Trubnik.Vi hoppas att många tillresta Söderhamnare finns på läktarna då!

Huvudpartners

Samarbeten