Välkommen Johannes Camilton!

Publicerades den 17 maj 2024 14:59

Anders Jansson    

Vi har i dagarna gjort klart med hårdskjutande anfallaren/mittfältaren Johannes Camilton, senast i Boltic. Den gångna säsongen slutade 27-årige Johannes tvåa i den allsvenska skytteligan med 38 mål och ansluter nu till Broberg på ett ettårskontrakt. –Framförallt ett oerhört vasst skytte som kommer ge oss fler alternativ, säger klubbchef Svenne Olsson om sitt senaste förvärv.

Johannes Camilton är förmodligen ett namn som kanske flugit lite under radarn för det flesta. Men här finns både tidigare elitserierutin från tiden i Tellus samt representation i flera ungdomslandslag, som del av den fina generation 1997, tillsammans med Robin Öhrlund, Hampus Lindén, Martin Landström, Albin Airisniemi och Oscar Wikblad för att nämna några. Från moderklubben Sirius har karriären spänt över i första hand Allsvenska klubbar och nu senast i Boltic, där den senaste säsongen var den klart poängbästa med totalt 46 poäng varav 38 mål. Och det är en herre med ett fruktat skott som vi knutit till oss här. Jag har självklart tagit en liten pratstund med vårt nyförvärv.

Min vana trogen börjar jag med att säga välkommen till Broberg och till Söderhamn! Berätta lite om hur och varför det blev Broberg för din del?

-Tack så mycket! Dels har jag fått en väldigt bra bild av Robin Öhrlund som jag känner från våra år vi spelade ihop i ungdomslandslagen, samt att jag tycker det ska bli spännande att få jobba ihop med Kuben igen. Tycker även truppen känns jävligt spännande!

Jobba ihop med Kuben igen säger du. Är det i nåt av ungdomslandslagen du gjort det tidigare?

Ja precis. Han var förbundskapten för vår årskull ett år och jag gillade hans ledarstil med att involvera oss grabbar, vi fick vara med och tycka och tänka även fast han såklart hade grunderna spikade.

Johannes Camilton är nog ett ganska okänt namn för många så berätta gärna lite om dig själv som person och om din bandybakgrund.

Jadu, vem fan är jag egentligen, haha. En social och idrottsintresserad kille, helt enkelt. Bandymässigt kom jag upp som junior i Sirius, sen efter gymnasiet flyttade jag till Örebro för att lira med ÖSK. Sen vidare till Tellus och efter vi åkte ur med Tellus hem till Uppsala en vända till UNIK sedan vidare till Boltic och nu är vi här.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare då? Vilka är dina största styrkor och vilka delar i ditt spel tycker du själv främst att du kan utveckla?

Jag har ett bra skott och är en dålig förlorare, är den korta beskrivningen. Har jobbat och fortsätter jobba på mitt temperament på planen. Sen går det alltid att bli bättre på allt. Lite klyschigt kanske men nån klyscha lär man få med också.

Just ditt skott pratas det om och det har jag tidigare sett smakprov på. Du skjuter dessutom bra från båda hållen har jag för mig? Och temperament på planen brukar alltid landa bra hos brobergssupportrar så jobba inte bort för mycket av det!

Ja, skjuter dugligt från båda hållen så hoppas man kan få på nån felträff som letar sig in i år! Men från vänster är det mest naturliga. Humöret försöker jag hålla lite lagom. Jag vill ju självklart inte bli helt likgiltig på planen, då blir det heller inte bra för min del.

Det blev 38 mål för dig i Allsvenskan föregående säsong. Mig veterligen har du inte riktigt varit i närheten av den målproduktionen tidigare. Går det att peka på någon skillnad i ditt spel som gjort att det lossnat?

Nej precis tidigare år har väl legat nånstans runt 25-30 poäng på seniornivå. Jag har fått vara relativt skadefri två raka säsonger och kunnat träna på bra samt en bra omgivning förstås.

Har ni pratat något om vart det främst är tänkt att du ska konkurrera om en plats i laget, är det främst i anfallet?

Nej, inte helt spikat. Jag och Kuben ska väl gå in på det lite längre fram. Vi får testa oss fram vart han tycker jag passar bäst. Kanske får skolas om till tredjekeeper innan det är klart.

Vad har du för bild av Broberg som förening och vad känner du när du tittar på nuvarande trupp?

Min bild av Broberg som förening är att det verkar vara en välskött och väldigt familjär förening med bra supportrar. Och i truppen känns det som att det finns mycket spets och en hög högsta nivå.

När är planen att du ansluter till laget?

Vi har inte sagt något exakt datum, men någon gång i Augusti är det tänkt.

Då tackar jag för snacket och säger än en gång välkommen till ”Gurt”!

-Tack snälla!

Svenne Olsson säger följande om Johannes Camiltons ankomst:

Vi ser fram emot att välkomna Johannes till truppen. Han kommer från en säsong där han varit riktigt vass i Boltic och han vill verkligen testa sig på denna nivå och har många bra egenskaper som vi vill få in till vårt lag och där framförallt ett oerhört vasst skytte kommer ge oss fler alternativ i både spelet och på fasta situationer.

Huvudpartners

Samarbeten