Larsson & Hoversjö klara för fortsättning!

Publicerades den 29 maj 2024 15:31

Anders Jansson    

Efter lite funderande är det nu klart att Oscar Larsson och Pelle Hoversjö fortsätter med Broberg i vinter.

22-årige Oscar Larsson, som föregående säsong var tillgänglig för spel både med Broberg och i allsvenskan med Falu BS via ett samarbetsavtal, väljer att fortsätta i moderklubben ytterligare en säsong. Oscar med nummer 81 på ryggen kommer från våra egna led och behöver egentligen ingen närmare presentation, men för att nämna några egenskaper hos Oscar kan vi lyfta fram hans skridskoåkning och ett starkt skytte. Jag har tagit ett kort snack med Oscar.

Det blir ännu en säsong i Broberg efter en säsong med samarbetsavtal med Falu BS. Hur tycker du att det har funkat med det upplägget?

Jag tycker det har funkat bra och det har varit viktigt att fått matcher där hos dom för utvecklingen, även om jag självklart siktat på att kriga om platser i Broberg!

Det blev fem elitseriematcher för dig i Broberg under den gångna säsongen. Finns det något konkret du jobbar på att utveckla för få ett större förtroende och fler matcher?

Precis, ja, att jag ska börja lita på vad jag kan och att jag verkligen bara ska släppa loss och ta för mig. Det känns som jag verkligen kan vara med och kriga om en plats om dom bitarna sätter sig.

Så målsättningen är att kunna ta en större plats under kommande säsong då?

Självklart har jag den målsättningen, nånting annat vore konstigt.

______________________________________________________________

Sedan har vi 20-årige (21 senare i år) Pelle Hoversjö som nog flugit lite under radarn för de flesta, då han under föregående säsong endast tränade med Broberg, men spelade sina matcher med Borlänge i allsvenskan. En säsong som fick en fin utveckling för Pelle som blev Borlänges bästa målskytt när säsongen summerades. Kommande säsong kommer han istället tillhöra Broberg helt och hållet. Nedan följer även ett litet snack med Pelle.

De flesta har nog inte koll på dig riktigt. Kan du berätta vem Pelle är och vilka som är dina utmärkande egenskaper som spelare?

-Jag är en 20 årig kille från Östersund. Jag började spela bandy när jag var runt 6 år. Flyttade sedan till Hälsingland för att gå bandygymnasiet i Edsbyn. Jag skulle säga att mina styrkor på planen är att jag jobbar hårt över hela planen och har väl ett hyfsat skott. Utöver bandyn har jag även ett stort intresse av jakt och fiske, och tillbringar därför mycket tid i naturen.

Träning med Broberg under föregående säsong men spel med Borlänge i allsvenskan. Hur funkade det upplägget tycker du?

-Jag tycker att det funkade bra. Jag fick bra träning och förutsättningar i Broberg samt mycket matcher i Borlänge. Jag tycker att kombinationen av det gav mig väldigt mycket.

Det blev en fin säsong för dig i Borlänge som lagets bästa målskytt (25 i serien, 4 i kvalet). Är du nöjd med hur din utveckling såg ut under säsongen?

Jo, men jag är hyfsat nöjd med min utveckling under förra säsongen. Tycker att det gick lite trögt i början för både mig och Borlänge men mot slutet av säsongen så kändes det ändå bra trots att vi hamnade i kval.

Men nu blir det spel med Broberg! Hur ser du på dina möjligheter att konkurrera om en plats i elitserien?

-Jag ser fram emot kommande säsong och kommer att träna hårt för att nå mitt mål att göra elitseriedebut i Brobergströjan!

_________________________________________________________________________

Klubbchef Svenne Olsson säger följande om de två senaste tillskotten i truppbygget:

Oscar fick viktiga matcher förra säsongen på flera olika positioner i elitserien som en bra investering för framtiden tillsammans med matcher i allsvenskan. Vi hoppas att Oscar fortsätter utvecklas i vår miljö och ser med tillförsikt fram emot att jobba vidare tillsammans även i vinter. Och Pelle såg vi verkligen förra säsongen vilken utveckling han fick från första till sista träning och det visade han ju bland annat med att vara Borlänges främste målskytt i vinter. Pelle är en ödmjuk kille som älskar att träna och vi hoppas han kan fortsätta att utvecklas tillsammans med laget.

Huvudpartners

Samarbeten