Bröderna Öhrlund stannar i Broberg!

Publicerades den 5 april 2024 17:00

David Hansen    Act Studio

Här kommer signaturerna som många väntat på och säkerligen varit oroliga över. Med all rätt, Bröderna Öhrlund är eftertraktade och därför är det oerhört glädjande att de är kvar i Broberg i minst en säsong till. De nya kontrakten gäller alltså kommande säsong.

Grabbarna behöver ingen närmare presentation egentligen. Jesper, född 1992, känns som en ”Ur-Brobergare” trots att han är född och uppvuxen i Örebro (men gnällbältets dialekt byts sakteligen mot ett trevligt Hälsingemål). Kom till Broberg i unga år och bortsett från en utflykt till Vänersborg och Edsbyn (där han spelade med Robin i båda fallen) har han varit Broberg trogen. Han är även djupt rotad i kommunen med fru, barn och hus.

Robin, född 1997, har haft flera klubbadresser genom åren. Men nu när Robin går in på sin tredje säsong i Broberg och den femte i rad tillsammans med brodern Jesper, så känns han numera också som en riktig Brobergare (även om han pratar något mer ”gnällbälte” i dialekten än Jesper)…

Hemsidan har givetvis gjort en kortare intervju med de båda.

Jesper

Du väljer att fortsätta i Broberg, var det ett givet val?
– Denna gång var de inte givet alls att köra vidare, utan de var en del att fundera över med både tiden för familjen och frun Emelies arbete. De är väldigt mycket planering för att de ska funka i vardagen för alla oss fem i familjen med allas aktiviteter m.m.

Säsongen som gick vann du interna skytteligan, är du i ditt livs form nu?
Oj, det får nån annan svara på! Jag kände väl att jag hitta väldigt rätt offensivt ifjol och fick visa vad jag kan på alla plan. Både offensivt och deffensivt.

Du är en spelare som ofta fått göra grovjobb och ibland spelat på andra positioner. Hur ser du på din roll i laget?
Jag gör det jag blir tillsagd att göra till 110%. Jag vet vad jag står för när jag är ute på planen och viker inte en tum på det oavsett resultat eller form. Man vet alltid vad man får av mig.

Du och brorsan verkar trivas med att spela tillsammans. Hur ser du på ert samspel på isen?
Först och främst så känns det otroligt kul att få göra detta med Robin i just broberg!  Och jag tycker väl att vi börjar hitta varandra bättre och bättre ju mer vi spelar med varandra. Sedan vet han oftast var jag ligger och lurar, så de har blivit en och annan delikatess i djupled. Då gäller det att vara redo… 

Hur ser du på den kommande säsongen?
– Det känns otroligt bra med tanke på vår avslutning i serien. Nu gäller det att fortsätta vara så noggranna som vi var då. Så tror jag absolut att vi kan växa och bli vassare till nästa säsong!

Slutligen, nåt ord om brorsan. Vad är Robins främsta styrka?
Haha oj!  Rätt skön typ ändå, haha… Nej, men Robin är ju en fantastisk spelare att spela med och ett riktigt vapen offensivt. Har en fantastisk spelförståelse. Dessutom rätt bra i defensiven också. 

Robin

Du gör klart för din tredje säsong i Broberg, det måste betyda att du trivs här?
Absolut! Med de förutsättningarna som är med rehab/fys samt arenan och allt vad det innebär med i stort sett alltid tillgång till is så är det en väldigt bra plats att vara på. Dels för att kunna träna mycket med laget och dels på egen hand. Jag trivs även med föreningen i stort, de i laget och folket som verkar runt om i föreningen.

Det lär inte ha saknats intresse från andra klubbar. Vad fick dig att vilja köra vidare i Broberg?
Det fanns ett par alternativ men kändes tillslut som att det rätta var att stanna kvar. Jag tror det finns mer att hämta ut i det här laget och viljan att göra det bättre än förra året är stark och där vill jag vara med och bidra!

Säsongen som gick blev inte som du tänkt dig förstår jag. Betyder det att det finns en stor revanschlusta inför nästa säsong?
Framförallt en stor lust till att dra igång en ny säsong, man missade ju en del så suget efter bandy igen är redan stort.

Du och brorsan verkar trivas i att spela tillsammans. Hur ser du på ert samspel på isen?
Ja, tillslut hittade vi varandra igen kändes det som. Efter en liten trög start oss emellan så bara föll det på plats mot slutet av säsongen och jag hittade honom väldigt bra många matcher. Han vet om att jag har blicken uppe och andra halvan av serien hade han ett väldigt bra och effektivt rörelsemönster, så det var ju otroligt lätt att hitta fram med passningar. Vi har ju spelat ett par år tillsammans och alltid haft en extra connection.

Hur ser du på den kommande säsongen?
– Det ska bli väldigt roligt, ser redan fram emot det. Alla är sugna på att jobba ännu hårdare för att uppnå bättre resultat än de senaste åren.

Slutligen, nåt ord om brorsan. Vad är Jespers främsta styrka?
Han har såklart flera bra sidor men något som är utöver det vanliga är hans jobb och inställning. Han jobbar för 2-3 stycken ibland känns det som och det finns inget stopp utan han bara maler på hela tiden och samtidigt pushar laget. Det är imponerande och något som skickar extremt bra signaler till övriga i laget och i år har han ju äntligen förstått hur han ska röra sig där ute för att få fina lägen (haha).

Huvudpartners

Samarbeten