#5 Hyvönen fortsatt gulsvart!

Publicerades den 11 april 2024 13:58

Anders Jansson    Act Studio

Vi kan lämna ännu ett glädjande besked kring truppbygget och det är att även Jaakko Hyvönen bestämt sig för att krita på ett nytt avtal. Kontraktet är på 1+1 år. -Jag känner att jag fortfarande kan utvecklas här och laget ser bra ut så jag vill vara med att bygga vidare, säger Jaakko Hyvönen om sitt val.

Jaakko Hyvönen kom som ett yrväder från Narukerä (dock utan Höganäskrus runt sin hals) i augusti 2020. Blott 21 år gammal och okänd för de flesta i bandysverige. Han hade hunnit debutera i finska landslaget vid den tidpunkten men var trots det ett relativt okänt namn. Men redan från start utmärkte han sig med sin riviga, tekniska och irrationella spelstil. Trots att hans första säsong var den ökända pandemisäsongen utan publik så blev han snabbt en publikfavorit. Första säsongen noterades Jaakko för 14 poäng (13+1) och han har under sina fyra säsonger hittills totalt stått för 101 poäng (72+29) på totalt 109 matcher i serie och slutspel. Av dessa 72 mål från Jaakkos klubba är det många minnesvärda soloprestationer. För är det något han utmärkt sig genom så är det detta. Jaakko gillar att ta vägar där det inte ser ut att finnas några vägar. Och från ingenting kopplar han på turbon och kryssar sig genom ett helt motståndarlag. Ett säkert kort för att vinna hemmapublikens hjärtan, vilket han onekligen gjort. Vi har tagit ett kort snack med Jaakko kring beslutet att stanna i Broberg.

Du har skrivit på för 1+1 år vilket är otroligt glädjande nyheter för alla med gulsvarta hjärtan. Berätta om ditt beslut att förlänga, var det självklart eller fanns det andra alternativ att ta ställning till?

Det fanns också andra klubbar som visade intresse och som jag pratade med. Men jag och min flickvän har det bra med allt här nu. Hon kan jobba på distans till Finland fortfarande och hon trivs i staden. Så den civila biten fungerar som den ska. När man tänker ur ett spelperspektiv så tänker jag att jag kan fortsätta utvecklas här i Broberg. Laget ser ut bra och jag ville vara med att bygga vidare. Helheten fungerar bra här så därför det blev fortsättning här i Broberg.

Kommande säsong blir din femte i Broberg. Hur ser du på din utveckling som spelare under de här säsongerna?

-Jag tycker jag har tagit steg framåt varje säsong. Min andra säsong var bäst poängmässigt än så länge men jag tycker att jag har utvecklats övergripande varje år.

Du svarade för 26 poäng (16+10) under grundserien förra säsongen. Är du nöjd med det eller känner du att det finns mer att ge i form av poängproduktion?

-Jag är inte jättenöjd med det. Det finns mycket mer att ge poängmässigt och överlag. Till slut spelar det egentligen ingen roll för mig vem gör mest poäng, så länge laget vinner. Men jag känner att jag kan producera mer poäng.

Och hur trivs du i Söderhamn och vad är det du gillar med att spela din bandy i Broberg och Söderhamn?

Jag trivs helt bra här! Under säsongen är det bara jobb och bandy som gäller så det finns inte så mycket tid att göra nåt annat. Jag har fått friheten att använda mina styrkor i spelet och använda min spelstil, speciellt i offensiven. Det är viktigt att laget stöttar mig med det också och litar på mig. Sen vill jag bjuda på stunder av glädje för fansen på läktaren.

Hur ser du på kommande säsong? Nästan hela truppen är intakt och jag antar att det finns mycket lust till revansch?

Det finns det absolut. Förra säsongen var som den var och jag tror att alla i laget vill visa vad vi kan göra. Jag kan tänka mig att kommande säsongen i elitserien kommer att bli riktigt jämn så man måste vara redo att ge allt och kriga i varenda match.

Och förhoppningsvis kan vi ha ett kramkalas på isen igen då, fast kanske efter en vunnen kvartsfinal nästa gång? 🙂

Haha, absolut kan vi det! Varför inte efter varje vunnen match också? 😁

Haha, visst, vi kan göra det till en tradition. Tack för snacket och tack för din förlängning!

-Tack själv!

Huvudpartners

Samarbeten