”Popa” kör vidare

Publicerades den 15 mars 2024 10:55

David Hansen    Act Studio

Daniel “Popa” Jonsson kör vidare, åtminstone ett år till! ”Popa” har spelat elitbandy i stort sett hela 2000-talet och har ingen tanke på att sluta ännu. Hemsidan har skickat några frågor till ”Popa” om kontraktsförlängningen.

Du väljer att fortsätta i Broberg, var det ett självklart beslut?
– Ett självklart beslut var det väl inte riktigt med tanke på att man inte bara kan tänka på sig själv utan att jag har två barn som skall vara med på båten och att man behöver få ihop livspusslet med jobb m.m. Men skulle jag fortsätta spela bandy så var det med Broberg så det var ett självklart val för mig!

Du fyller 42 år senare i mars, är det lika roligt med bandy fortsatt?
– Ja det tycker jag fortsatt att det är. Så länge som jag känner att jag kan vara med och bidra med de grejer som jag är bra på, så kommer jag vilja fortsätta spela. Förutsatt att Broberg vill att jag ska fortsätta och att man får ihop allt på sidan om.

Du har sällan varit skadad genom åren, vad är hemligheten?
– Tror mycket kommer från min uppväxt där jag länge spelade/höll på med många olika idrotter som har lagt en bra grund och en allsidig träning för min kropp som jag haft med mig genom åren. Sen är jag ganska bra på att ta hand om min kropp och känna efter vad jag behöver för att hålla mig ifrån vissa typer av skador. En annan stor bidragande orsak att jag spelat inomhus sedan jag gick till Edsbyn när jag var 22 år, så det kanske har förskonat mig från t.ex förslitningsskador m.m. Men det viktigaste är att jag spelar och har alltid spelat med mitt huvud och kanske inte ger mig in i vissa situationer där skador lätt kan uppstå..

Säsongen som gick, en positiv avslutning trots tunga perioder för laget. Hur gick dina tankar?
– Inför säsongen och under försäsongen så kändes det jättebra samt att vi började serien bra, men sedan kom det flera tunga skador m.m. som bidrog till att vi inte lyckades infria våra egna samt vår supportrars förväntningar på denna säsong. Sedan som du säger så tycker jag att vi kommer ihop och avslutar säsongen fr.o.m Villa hemma på ett väldigt starkt sätt.

Känslan från sidan var att du blev bättre och bättre ju längre säsongen gick. Var det din egen känsla också?
– Både ja och nej. Tycker att jag gjorde ett gäng bra matcher tidigare på serien också men kan hålla med om att de bästa matcherna från mig var under slutet av säsongen precis som för laget. Kanske nåt jag har fått med mig från alla år i Edsbyn, att man skall vara som bäst när det börjar dra ihop sig…

Vinner också assistligan med 25 assist (med viss doping från inslagna hörnor) och är en viktig framspelare. Hur ser du på din roll i laget?
– Min roll är väl att vara med att styra vårt spel från start och sätta våra offensiva spelare i bra lägen så de kan göra det de är bra på! 

Vad är dina tankar inför kommande säsong?
– Jag har med mig en positiv känsla från avslutningen av denna säsong och förhoppningsvis får vi behålla så många spelare som möjligt och kanske kan spetsa truppen lite så tror jag på en fin säsong till vintern. Viktigt att vi lyckas behålla laget så intakt som möjligt så vi kan bygga vidare på det vi började med under denna säsong. Många unga som tog stora steg i sin utveckling och de kommer fortsätta att växa samt att de spelare som var skadade en längre period denna säsong kommer tillbaka hela och friska så kommer det bli bra!

Med detta tackar vi Popa för kontraktsförlängningen och önskar alla Brobergare en trevlig helg!

Huvudpartners

Samarbeten