#21 Bergström klar för 3 år!

Publicerades den 23 mars 2024 16:58

Anders Jansson    Act Studio

Nästa kugge att förlänga är den så viktiga sista utposten Max Bergström som skrivit på ett nytt rakt treårskontrakt. Efter en lysande säsong från Max sida känns det skönt att vi har säkrat upp honom i ytterligare tre säsonger framåt. –Jag är härifrån och är uppvuxen i stan och i föreningen och för mig finns det inget större än att få representera Brobergs IF., säger Max Bergström.

Broberg fortsätter att säkra upp sin trupp och ännu en viktig kugge väljer att skriva ett längre kontrakt, vilket såklart skickar bra signaler. Vi har tagit ett litet snack med Max kring förlängningen.

Nytt kontrakt påskrivet, berätta om valet. Var det helt självklart eller fanns det saker att fundera över?

-Ja, det känns skönt att ha gjort klart det och det var självklart. Jag är härifrån och är uppvuxen i stan och i föreningen och för mig finns det inget större än att få representera Brobergs IF.

Och tre år rakt av även för dig, var det en önskan från båda parter att skriva ett längre kontrakt?

-Ja, men det var det väl. Det blir en trygghet för alla att man ser på det långsiktigt. Jag tror också att det skickar positiva signaler till en grupp att man inte ryktas bort eller har egna agendor varenda vår, grabbarna vet vart dom har mig och att jag kommer stå där längst bak i höst. Sen tror jag verkligen vi kan ta stora steg här hemma och att vi är på väg att åstadkomma något nytt, kan vi behålla de flesta och krydda med något nytt så blir vi verkligen ett lag att räkna med

I din spelarpresentation säger du att om du skulle plocka en egenskap från någon annan spelare så skulle du ta Erik Petterssons skott. Betyder det att du är helt komplett som målvakt? 😊

-Nej, absolut inte, men som utespelare hade jag varit det med det skottet 🙂

Ta oss igenom föregående säsong lite. Både totalt sett och kring din personliga prestation.  

-Vad kan man säga egentligen, upp och ner med en positiv avslutning även om vi önskat mer i slutspelet såklart. Men där vi var två veckor innan tror jag, är svårt att förklara egentligen för någon utomstående hur man mår. Men att vi med en helt ny grupp får vara ner tillsammans i källaren och vända för att komma upp och ta det till slutspel är något av de häftigaste jag upplevt med en grupp. Det är något vi verkligen kan ta med oss in i nästa säsong.

Och framåt då. Var ser du Broberg kommande säsong(er), eller rättare sagt, vad vill du se?

-Jag tror vi behöver ta för oss och tro på oss själva och studsa tillbaka direkt här nu och visa att vi är ett topplag att räkna med. Vi har en oerhörd förmåga i gruppen och kan vi ta fram den från start, samt att krydda med något så ser jag inte något annat än att vi ska vara med där uppe och ta oss förbi en kvartsfinal till en början.

Vad ser du mest fram emot under sommaren, för att bryta av med nåt helt annat? 😊

-Det ska bli skönt med sommar nu! Det kommer däremot bli full fart då jag tror att min nu 7 månader gamla grabb kommer att börja gå och då blir det en omställning för mig och sambon Mathilda i passningen. Sen tror jag också att Arvid, som han heter, tyvärr för vår del kan ha ärvt några bokstäver av sin pappa som gör att han kommer att ha svårt att sitta still.

OCH sen så klart, har jag ju startat eget också, Erik Olsson Fastighetsförmedling i Söderhamn, så blir väl en hel del jobb också! Men det är bara kul, jag gör det tillsammans med Josse så är det någon där ute som vill bjuda på en kopp kaffe och snacka bandy i kombination med att sälja sitt boende så kan man ringa mig på 073-8048554. Ska man inte sälja så har jag ju i och för sig heller aldrig tackat nej till en fika heller..😉 Annars ses vi på Hällåsen i vinter!

Tack för att du tog dig tid och tack för att du stannar där du hör hemma! Tar mig friheten att säga att det är otroligt glädjande nyheter för samtliga med gulsvarta hjärtan!

-Tack, tack! Ska bli riktigt roligt att dra igång igen nu!

Huvudpartners

Samarbeten