Fyra snabba med Max Bergström!

Publicerades den 12 februari 2024 14:12

Anders Jansson    Ingemar Persson

Måndag och vi kör igång direkt med den första åttondelsfinalen, ikväll i Sandviken. Vi tog några snabba frågor med Max Bergström som visade upp strålande målvakstform i fredags på Zinkensdamm.

Det går inte klaga på din form för tillfället. Räddningsprocent på drygt 88% (15 räddningar) senast, vilket är anmärkningsvärt i bandy. Går det att förklara vad det är som gör skillnaden när allt stämmer som målvakt?

Ja, men allt känns bra i kroppen för det första. Sen har jag en del tics för mig också så när de är lite mer i harmoni där med allt sånt, så är känslan överlag god!

Ta oss tillbaka lite till fredagen. Hur var känslorna innan och under matchens gång? Och framförallt efter match? För oss supportrar var det en hysterisk glädje (och lättnad) efter att vi bara en vecka tidigare var så uträknade.

Det var en jäkla anspänning innan, men ändå en bra känsla. Vi är som ett helt annat gäng sen en tid tillbaka, fokuset och beslutsamheten är liksom 100%. Det märks att det verkligen betyder allt för alla. Under matchen så var det lugnt, Bajen har ett bra tryck första delen av första halvleken men när vi rider ut den stormen och kommer in i halvtid och får tydliga direktiv så var känslan liksom självklar, vi kommer vända det här. Efter så var alla jäkligt glada såklart att vi tagit oss till slutspel, på det sättet vi gör det tillsammans också. Med en helt ny grupp, det var riktigt läckert. Man är stolt över att få va en del av det här laget.

Från att det mesta såg väldigt mörkt ut och i stort sett ingenting stämde så har ni rest er på nio och nu känns det helt tvärtom, som att det är en trupp som mår väldigt bra och har skapat en otrolig energi i gruppen. Finns det nåt halvenkelt svar på hur det gick till?

-Den där söndagen i januari, när vi hade en lång sittning med Westh och Svenne och kom överens om att vi måste göra något som grupp för att vända det här. Vi har ju alltid haft kvalitéer i gruppen, men vi ställde högre krav på oss själva och varandra och accepterar inte vad som helst. De ritade upp enkla riktlinjer i spelet, men framförallt så blev kravbilden högre. Det är dom sakerna som kanske syns utåt också. Förutom snygga mål och assist, så ser man viljan hos alla.

Och framåt då, åttondel 1 i Sandviken ikväll. Känns på förhand som en öppen historia. Hur tar ni er an den här utmaningen?

-Ja, nu är vi nollställda. Vi kan va stolta över vändningen vi gjort, men det är historia nu. Vi fick njuta av fredagen fram till igår. Nu måste vi blicka framåt och de här matcherna kommer vara tighta som fan. Vi ska inte göra något annorlunda utan hålla oss till vårt. Då kommer vi ha god chans att stå som vinnare.

Tack och kör järnet ikväll nu!

– Tack detsamma!

Huvudpartners

Samarbeten