Inför Västerås hemma

Publicerades den 15 december 2023 11:22

Anders Jansson    

Ja, av Broberg match mot Frillesås i tisdags blev intet, då Broberg fastnade i trafiken och tvingades vända hemåt. Matchen spelas nu istället på måndag den 18/12. Detta innebär att Broberg nu matchar idag, på måndag och på onsdag innan det blir lite julledigt innan annandagen.

Ikväll står regerande mästarna Västerås för motståndet. Det brukar borga för fartfyllda och ofta jämna matcher när de här lagen möts. Förra säsongen är det främst bortamatchen som fastnat på i minnet. Broberg hamnade tidigt i underläge med 0-4 innan man fick ordning på grejerna och kom tillbaka starkt och ordnade en poäng via 4-4. I Helsingehus arena blev det seger för VSK med 7-3. VSK kommer av allt att döma sakna Tobias Nyberg och Christoffer Fagerström, som saknades senast när man fick slita hårt för segern mot Rättvik (4-3).

Broberg å andra sidan kommer som känt från ingen match alls tidigare i veckan. Senaste insatsen var den starka segern mot Vänersborg för en vecka sedan. Läget i Broberg är oförändrat vad det gäller skador. Saknas gör fortfarande trion Robin Öhrlund, Tatu Ässämäki och Hampus Lindén. En som däremot är med är nyförvärvet Karl Tagesson, som jag tagit ett kort snack med.

Tjena Karl! Hur kul var det att åka till Arboga och vända i tisdags?

– Hahaha, ja det var en väldigt speciell dag och väldigt tråkigt att det inte blev någon match. Hade sett fram emot att åka ner dit, speciellt när det även skulle bli bra väder.

Det har varit tre starkare insatser nu efter stjärnsmällen mot Bollnäs. Två segrar av tre (borde väl kanske varit en till). Vad tycker du det är som funkat bättre i de senaste matcherna?

-Jag tycker vi har åkt mer skridskor och jobbat tillsammans. Det har varit segrar som suttit långt inne så vi har kämpat mer för varandra på isen tycker jag.

Hur ser du på din egen prestation under första tredjedelen av säsongen i Broberg? Och har du kommit in fint i föreningen och i Söderhamn?

-Ja, det har väl varit helt okej. Men jag hoppas att det kommer bli mycket bättre. Nu trivs jag bra och har ett väldigt roligt jobb utanför bandyn med. Trivs bra i föreningen också.

VSK ikväll. Matcher som ofta brukar vara jämna och underhållande. Vad förväntar du dig av kvällen och vad blir nycklarna till att ta poäng ikväll tror du?

-Det kommer bli en tuff och rolig match. Att vi är noggranna och spelar med högt bolltempo kommer vara viktigt. Att vi åker mycket skridskor och stänger till defensivt blir viktigt när man möter ett så bra lag som VSK.

Tack ska du ha och kör hårt ikväll!

-Yes! Tack själv!

Avslag 19:00. Entréer och Brobar öppnar 17:00. Karl Tagesson hittas för övrigt i Fanzone efter matchen tillsammans med Jaakko Hyvönen. Biljett till matchen säkrar du genom att klicka här.

Huvudpartners

Samarbeten