ABC-ställningar

Publicerades den 19 december 2023 12:40

David Hansen    

För några veckor sedan var en av våra huvudpartners, ABC-ställningar, matchvärd i Helsingehus Arena. Vad är deras styrkor som företag, hur ser de på framtiden och framförallt hur ser de på samarbetet med Broberg. Hemsidan tog ett snack med bolagets VD Björn Bjelkenstedt.

ABC-ställningar satsar på ett helhetskoncept. Det är lätt att tänka att ABC-ställningar hyr ut byggnadsställningar, men konceptet är bredare än så.
– För oss är det viktigt att kundens byggprojekt går bra. Vi både hyr ut och monterar så att bygget ska gå så smidigt som möjligt. Det är en uthyrning i grunden, men vi adderar en tjänst med montering och säkerhet m.m, säger Björn Bjelkenstedt.

ABC-ställningar har kunder i många olika segment, både privatpersoner och företag. Det är sällan de säger nej till en kund. De arbetar utifrån devisen “Rätt ställning i rätt tid”, alltså ett stort fokus på kundanpassade lösningar.
– Kunden kanske kan hitta en billigare ställning på papperet. Vi har säkerligen samma rör och ställningar som vissa andra aktörer. Men vi fokuserar på helheltslösningen och att allt fungerar. Om vi gör rätt så blir totalen både bättre och billigare. Ställtid kostar mycket och med vårt koncept så ska kunden undvika onödiga kostnader för detta. En konkurrensfördel för vår kund helt enkelt, säger Bjelkenstedt.

ABC-ställningar lokalt i Gävleborg bedrivs från Ljusne av Jörgen Persson. Jörgen är frenchaise-tagare, vilket innebär att han driver sitt eget bolag men till fullo följer bolagets koncept. En affärsmodell som bolaget blandar med verksamhet i egen regi.

Varför sponsrar då bolaget Broberg och dessutom som guldsponsor? Det handlar mycket om att synas med “bra människor med samma tänk som oss”, som Björn Bjelkenstedt uttrycker det. Och han berömmer Broberg.
– Jag var uppe hos er förra året och gillade det jag såg. En satsning på allt från ungdomar till elitsatsning. Vi sponsrar aldrig ett elitlag enbart, utan vill se ungdomsverksamhet också. För mig är det viktigt att alla får vara med och får chansen, och det tyckte jag mig se hos er, säger Bjelkenstedt.

Värderingar är viktigt i dagens samhälle och ABC-ställningar är inget undantag. De poängterar tydligt att de vill samarbeta med aktörer som har samma värderingar.
– Det gör att vi kan komma i kontakt med rätt kunder, någon som känner någon osv. Ta till exempel när man anlitar en bra hantverkare, som rekommenderar någon annan hantverkare. Då är den hantverkaren säkerligen också bra, menar Bjelkenstedt och syftar på att samarbete med en bra aktör öppnar dörrar till andra bra aktörer.

Björn, har du varit på någon bandymatch i Söderhamn då?
– Tyvärr inte. Men det får bli vid något tillfälle. Jag får ta mig upp dit!

Hur går det för Broberg i vinter då?
– Pass på den, skrattar Bjelkenstedt avslutningsvis…

Huvudpartners

Samarbeten