Inför hemmamötet med Vetlanda

Publicerades den 28 november 2023 07:55

Anders Jansson    Ingemar Persson

Ny chans att studsa tillbaka kommer för Broberg på tisdagskvällen när Vetlanda kommer på besök.

När Vetlanda gästar Söderhamn brukar det allt som oftast vara full huggning och jämna matcher. Bara en sån sak som att de tre senaste säsongernas möten i Helsingehus arena har slutat oavgjort. Förra säsongen slutade det 5-5. Bortamatchen nere i Småland vann Broberg däremot med hela 8-2 och säkrade därmed också topp 6 i den sista omgången.

Det har väl inte undgått någon att läget ser lite annorlunda ut just nu. Efter segrar i de två inledande omgångarna åkte Broberg på några smällar i form av några poängförluster som i vissa av fallen kändes en aning ”onödiga”. Och dessutom drabbades man av längre skador på nyckelspelare. Detta har sammantaget gjort att man just nu parkerar på kvalplats (12) inför kvällens match. Vetlanda å andra sidan ligger för närvarande på en femteplats. Man ska dock komma ihåg att det i nuläget endast skiljer 4 poäng mellan femte och tolfte plats.

Fredagens derby mot Bollnäs vill vi alla nog helst bara glömma, men det blev där och då ganska tydligt vart vi befinner oss. En bra prestation under matchens första halvtimme innan ett slumpmål förändrade allt. Och därefter ramlade också tre hörnor in i mål för gästerna innan halvtidsignalen. Resultatet 0-5 i paus speglade på inget sätt hur halvleken i stort såg ut. Men idrottspsykologi kommer nog ingen någonsin fullt ut att förstå sig på. Bollnäs kunde som känt fortsätta rinna ifrån i den andra halvleken och det var brutalt tydligt att det var ett lag i total motgång som mötte ett lag i total medgång.

Nåväl. Nu är det ny vecka och nya, mycket viktiga, matcher. Vetlanda ikväll och Motala borta på fredag. På skadelistan finns fortfarande Robin Öhrlund, Tatu Ässämäki och Hampus Lindén. Även Edvin Wigren och Jaakko Hyvönen klev av med känningar under matchen mot Bollnäs och där kommer ett sent beslut att tas huruvida det blir spel eller inte. I händelse av att även dessa saknas har Broberg breddat med comebackande Erik Jonsson och Alexander Sundström som kommer finnas tillgängliga om det behövs. Så även Henrik Rehnvall för att backa upp Max Bergström.

Jag snackade lite med tränare Björn ”Böna” Eriksson om läget och hur vi ser framåt.

Hur och var hittar man kraft i det här lite svåra läget vi hamnar i, går det att sätta ord på det på nåt sätt?

Klart vi känner av att vi hamnat i ett tufft läge. Skadorna kan vi inte älta i utan det gäller att ha bra träningar och snack, se möjligheter i varje match och verkligen jobba hårt tillsammans. Vi har ändå bra anda i laget och alla är inställda på att göra allt för att ta oss tillbaka på vinnarspåret igen.

Jag antar att det inte handlar så mycket om taktik och dylikt just nu utan mer om att komma ihop som grupp och knyta näven?

-Ja, det blir främst det klassiska med en match i taget, men för oss gäller det verkligen nu. Nu är det Vetlanda som gäller först och vi siktar såklart på 2 poäng. Det skulle göra oss mycket gott i det här läget om vi kunde fixa det.

Känslan är också att vi kanske har samlat ihop till lite flyt och lite enkla mål i rätt lägen, som kan skapa energi?

Ja, så är det verkligen….vi behöver lite flyt. Som exempel så hade vi tolv hörnor mot Bollnäs senast och vi förvaltade ingen av dessa. Bollnäs hade sex hörnor och gjorde mål på fyra av dessa. Såna detaljer är alltid viktiga, men på nåt sätt blir det extra viktigt i det här läget. Vi måste jobba stenhårt så vänder det till slut.

Vi tar nya tag mot Vetlanda till att börja med. Kör hårt och lycka till!

-Det gör vi! Tack så mycket!

Matchen startar som vanligt 19:00, entréer och Brobar öppar 17:00. Biljett löser du via DEN HÄR LÄNKEN.

Huvudpartners

Samarbeten