Inför hälsingederbyt mot Bollnäs med Martin Söderberg

Publicerades den 24 november 2023 08:25

Anders Jansson    Ingemar Persson

Det vankas hälsingederby på Helsingehus Arena på fredagskvällen och jag tog ett kortare snack med Martin Söderberg inför kvällen.

Ja, derby mot Bollnäs är det som får temperaturen att nå högst. Förra säsongens match i Helsingehus arena, för ganska precis ett år sedan, lockade 2493 åskådare vilket är gällande publikrekord i arenan. Matchen då vann Bollnäs med 6-5, efter ledning i halvtid för Broberg.

Nu är vi i ett läge där Bollnäs kommer på besök som fortfarande obesegrade serieledare och Broberg sladdar en aning på tiondeplats. Med detta i fonden känns det ganska självklart att oddsbolagen håller gästerna som favoriter på förhand ikväll. Men ett derby är ett derby och då handlar det oftast om vem som har det bästa blåstället att ta på sig för kvällen. I Broberg saknas som vi vet sedan tidigare Robin Öhrlund och Hampus Lindén, som högst troligt är borta resten av 2023. Även Tatu Ässämäki är fortfarande indisponibel, men där ser prognosen bättre ut. Gästande Bollnäs har aviserat att man dragits med en del sjukdom men att samtliga ska vara återställda. Saknas där gör Rasmus Skarps som är avstängd och eventuellt Jens Wiik som missat de senaste matcherna.

Jag tog ett litet prat med Martin Söderberg inför derbyt.

Fyra förluster på fem senaste matcherna. Hur lägligt kom det lilla uppehållet för er?

-Vi gör en stark prestation mot Villa så egentligen kom det väl kanske inte så lägligt. Samtidigt har vi gått hårt på alla spelare då vi haft en del skador.

Om du gör en snabb summering av de senaste matcherna, vad tycker du det är som inte riktigt har kuggat i?

Vi slarvar oerhört mycket på egen planhalva och har haft alldeles för mycket bolltapp, samtidigt som vi inte riktigt tar till vara på våra målchanser. Tycker som sagt vi ändå tar ett steg framåt mot Villa senast.

Hur skulle du betygsätta din egen första del av seriespelet? 8 mål och 4 assist såhär långt.

-Nja, känns som jag har mycket mer att ge i själva spelet och sen är jag absolut inte nöjd med 8 mål efter alla lägen jag haft under vissa matcher.

Nu väntar derby imorrn mot Bollnäs som är i ett ganska annorlunda läge som obesegrade och i serieledning. Vad blir viktigast för er imorgon för att kunna knipa en seger och är det några speciella detaljer ni trycker på?

-Vi fokuserar på vårat, vi vet att vi kan slå alla lag i den här serien när vi följer våran matchplan. Så det är det vi trycker på.

Det känns som att du på senare år har skottat in ganska mycket mål mot just Bollnäs. Är det tillfälligheter tror du eller trivs man bättre mot vissa lag/i vissa matcher?

-Jag är väl ganska mycket en energispelare och omedvetet får man den där lilla extra energin när man möter Bollnäs. Så det spelar nog in en del.

Det är lite jobbiga skador i truppen just nu, men hur ser det ut för din egen del? Är du kvitt problemen med den krånglande foten?

-Ja, det är verkligen tunga tapp i dom spelarna, inget att hymla om. Känns väl helt okej för egen del, det går lite upp och ner. Jag har köpt nya skridskor och tryckt ut. Så det har väl hjälpt en del.

Och du börjar bli kompis med nya klubban?

-Skapligt😅 Är väl inte riktigt nöjd än...

Tack ska du ha! Lycka till och kör hårt!

Tack💪👍

Avslag ikväll 19:00 alltså. Entréer och Brobar öppnar klockan 17:00. Kom upp på Hällåsen och var med och upplev och bidra till derbystämningen!

Biljett säkrar du genom att KLICKA HÄR.

Huvudpartners

Samarbeten