Välkommen till Broberg, Eskil Hjelm!

Publicerades den 24 april 2023 15:58

Anders Jansson    

Broberg har gjort klart med 20-årige (21 senare i år) Eskil Hjelm från Falu BS som har skrivit på ett tvåårskontrakt. –Eskil har varit väldigt drivande i Falu BS och vi ser fortfarande en stor utveckling i honom, säger Svenne Olsson.

Broberg fortsätter på sin inslagna väg med att föryngra truppen och att ”fynda” i allsvenskan har tidigare varit ett framgångsrecept. Den här gången är det Eskil Hjelm som ska testa sina vingar på den högre nivån. Eskil var föregående säsong en av de mest lysande spelarna i Falu BS och fick i dagarna också motta en utmärkelse som bäste spelare och kamrat, framröstad av lagkamraterna i Falu BS.

Jag har förstås tagit ett litet snack med Eskil också.

Först och främst, varmt välkommen till Broberg, Söderhamn och elitserien! Hur ser du på att ta det här steget? 

Stort tack! Jag har fått ett väldigt gott första intryck av Broberg som klubb och Söderhamn som stad så det här känns riktigt bra! Det kommer bli en omställning från allsvenskan, men jag känner att jag kommer till en utvecklande miljö där jag kommer kunna ta kliv. 

Kan det vara så att Brobergsexporterna Axling, Larsson och Larsson har pratat om Broberg?

Ja, precis! Jag har fått ett väldigt bra intryck via dom också.

Berätta lite, vem är Eskil Hjelm och vilken bakgrund har du inom bandyn?

Jag är en glad och entusiastisk kille som som på sidan av bandyn är ganska lugn, men gillar att aktivera mig med skidåkning och annat. Jag har spelat bandy så länge jag kan minnas och det har jag gjort i Falu BS. Jag har inte figurerat i några ungdomslandslag, förutom att jag varit uttagen i några bruttotrupper. Men jag har alltid haft en ambitiös inställning till bandyn och har väl egentligen fått min utveckling på senare tid. Civilt kommer jag pendla från Söderhamn till Gävle för att studera ekonomi. 

Det är nog generellt inte så många av dina nya supportrar som har jättebra koll på dig. Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och karaktär på planen?

Nej precis, mina främsta egenskaper kanske är skridskoåkningen och inställningen till bandy. Jag skulle beskriva mig själv som en tvåvägsspelare som jobbar hårt i båda riktningarna.

Utifrån dina kompetenser, i vilken position och roll föredrar du att spela?

Jag har framförallt spelat halv de senaste säsongerna så det är väl där jag trivs bäst, men har tidigare även spelat mittfältare och back så ganska anpassningsbar på det sättet.

Efternamnet Hjelm förpliktigar i bandysammanhang, finns det något släktskap med Dan Hjelm?  

Jag har ingen koppling till Dan mer än att vi delar efternamn, men jag förstår att man drar den parallellen med tanke på att även jag är från Dalarna. Så den frågan har jag åkt på tidigare, haha. 

När går flyttlasset till Söderhamn?

-Flyttlasset går i augusti så det kommer bli lite pendling blandat med egenträning nu under våren. Så jag ser väldigt mycket fram emot flytten och säsongen som kommer!

Återigen, varmt välkommen till Broberg och Söderhamn!

– Tack så mycket!

Svenne Olsson beskriver sin senaste värvning med följande ord:

Eskil kommer från en tongivande säsong i Falu BS och där varit väldigt drivande i deras spel som högerhalv och det känns bra att han vill testa sina vingar i elitserien och i vår miljö. Vi ser fortfarande en stor utveckling i Eskil,  där han med sin inställning till träning och match samt tyngd i sin skridskoåkning tillsammans med att han kan spela på flera positioner kommer bra passa in i Broberg.

Huvudpartners

Samarbeten