Flodstam är gulsvart!

Publicerades den 6 april 2023 17:59

Anders Jansson    

Bollnäsfostrade Philip Flodstam tar steget över till Broberg och blir därmed säsongens andra nyförvärv. Broberg och Philip har kommit överens om ett rakt tvåårsavtal. -”Flodis” kommer tillföra arbetskapacitet, speed samt attityd till det hårda jobbet till vårt omklädningsrum , säger Svenne Olsson om sin senaste värvning.

22-årige (23 i slutet av april) Philip Flodstam har Bollnäs som moderklubb och har spelat i klubben i hela sitt liv, fram tills nu då han tar klivet ut till kusten och till Broberg. Ännu en ung spelare som alltså ansluter och blir delaktig i den föryngring som för tillfället pågår i Brobergs truppbygge.

Klubbchef Svenne Olsson om värvningen:

Philip är en spelare vi ser på med fortsatt stor utvecklingspotential och vi tror och tycker att hans spelarprofil har saknats på vårt mittfält så därför känns det riktigt bra att Philip verkligen vill göra detta miljöombyte.

”Flodis” kommer tillföra arbetskapacitet och speed samt attityd till det hårda jobbet till vårt omklädningsrum samtidigt som han fortfarande är ung och verkligen vill träna för att fortsätta utvecklas.

Vi har tagit ett kortare snack med Philip och ställt några frågor.

 Välkommen till Broberg ska vi väl säga först! Hur känns det att ta detta steg för en giffare?

Tackar! Det känns väldigt spännande och jag är otroligt taggad inför det som komma skall!

Vem är Philip Flodstam? Berätta lite om dig själv som person!

-Jag skulle säga att jag är en lugn, stabil och lojal person. Pluggar just nu sista året som VVS-ingenjör. På fritiden umgås jag gärna med kompisar och min sambo, annars tar jag gärna en padelmatch eller golfrunda. Bandyn har jag hållit på med sen bandykul och jag har också sysslat med andra sporter som hockey och fotboll.

Hur skulle du beskriva dig själv som bandyspelare och karaktär på planen? Styrkor och eventuella utvecklingsområden?

Jag skulle beskriva mig som skridskostark och bollskicklig. På planen jobbar jag för laget såväl offensivt som defensivt. Något jag vill utveckla är skottet.

Vilken position och roll utgår du helst ifrån och har ni pratat nåt om hur din roll blir i Broberg?

-Det är på mittfältet jag ser mig själv göra mest nytta och där man får ut mest utav mig. Det är också en roll utifrån det vi pratat om.

Vad ligger bakom att du nu tar steget till Broberg? Hur har tankarna och snacket gått kring det?

Svenne hörde av sig för ett tag sedan och visade intresse. Han förklarade hur klubben såg på mig som bandyspelare och på den vägen är det. Genom samtal med ”Böna” och Svenne känner jag att klubben tror på mig. Jag känner ett förtroende för klubben och tror att jag tillsammans med laget kan få en bra utveckling.

Hur bra koll har du på Broberg sedan innan och vilken är din bild av föreningen?

Det har varit otroligt roliga och tuffa matcher mot Broberg genom åren med en härlig stämning på läktaren. Spelskickligt lag och som har bra fart. Jag har bara positiva bilder av Broberg som lag och förening.

Det är lite trupprörelse och föryngring i Broberg inför denna säsong. Hur ser du på säsongen som kommer om du försöker se i spåkulan?

Ja precis, det är starka och rutinerade spelare som har tackat för sig. Samtidigt är det några yngre och hungriga som kommit in, så det ska bli väldigt spännande! Broberg har visat en tydlig plan om vad de vill som klubb. Det finns en stor potential i detta lag och med ett härligt samarbete tror och hoppas jag på att vi kommer gå långt.

Tack så mycket och återigen, varmt välkommen till Broberg Söderhamn Bandy IF!

-Tack! Och trevlig påsk!

Huvudpartners

Samarbeten