Inför kvartsfinal 2 med ”Popa”

Publicerades den 21 februari 2023 20:51

David Hansen    

Kvartsfinalserien är igång och det blev en jämn inledning i Bollnäs igår. Siffrorna 4-1 till Bollnäs får anses som aningen missvisande. Matchen stod som bekant och vägde väldigt länge, men när ett lag får ledningsmålet går det andra laget fram, i synnerhet i ett slutspel. Men det står 1-0 i matcher till Bollnäs och imorgon onsdag vänder tillställningen till Söderhamn igen.

– Det var en väldigt jämn match i 83 minuter igår, även om vi inte är helt nöjda med matchen. Vi har pratat igenom idag och vet vad vi behöver förbättra, säger lagkaptenen Daniel “Popa” Burvall Jonsson.

Vad är det som behöver förbättras?
– Vi behöver bli hetare, brinna mer för uppgiften så att säga.

Att matchbilden igår var jämn och väldigt tillknäppt kan nog alla de dryga 2 000 personerna på läktarna skriva under på. Två lag som hade stort fokus på defensiven.
– Vi fick väl till defensiven något bättre i andra än i första. Då fick vi dem lite mer som vi ville ha dem. I första halvlek bjöd vi på mer ytor, säger “Popa”

Kan vi räkna med en likande matchbild imorgon onsdag också?
– Jag tror att Bollnäs kommer att spela på ett liknande sätt. För vår del handlar det mycket om att fortsätta släppa in så få mål som möjligt och göra vissa ändringar i offensiven. Spela lite mer på varandra helt enkelt.

Publiksiffran imorgon?
– Över 2 000 personer bör det väl bli, avslutar “Popa”.

Biljettsystemet jobbar på högvarv med förköpen. Maltdrycken har satts på kylning i Brobar. Snart är det “lillördag”. Vi väntar mycket folk så kom i god tid!

Huvudpartners

Samarbeten