Välkommen Robin Öhrlund!

Publicerades den 14 april 2022 11:21

Anders Jansson    

Nu står det klart att Örebrofostrade Robin Öhrlund återförenas med storebror Jesper, när han nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Broberg och det är en välkommen spetsvärvning. – Jag känner mig mycket trygg med med Robins spetskvaliteter och vad han kan ge oss extra i vårt spel, säger Svenne Olsson.

25-årige Robin Öhrlund behöver nog ingen närmare presentation för den som följt bandyn de senaste åren. Från Örebro har resan gått via ett antal säsonger i Vänersborg, till en korta sejourer i Edsbyn och Gripen och den senaste säsongen som tillbringades i AIK. Nu är det alltså dags för Broberg för den tekniske mittfältaren och jag har givetvis tagit ett kort snack med Robin.

Först och främst, välkommen till Broberg! Hur är dina känslor inför det här steget i karriären?

– Stort tack! Det är med bra och positiva känslor jag går in i det här och jag är riktigt laddad redan nu på en ny säsong!

De flesta har nog rätt bra koll på dig, men om du själv skulle beskriva dig som spelare, vilka är dina främsta styrkor och vad är din bild av vad du kan tillföra i Broberg?

– Jag är väl först och främst rätt rapp på rören, har bra teknik och bra spelsinne. Jag tycker Broberg har hittat ett eget och bra grundspel och känns trygga med det. Min bild är att jag kan komma in och erbjuda mer fart och skapa oreda hos motståndarna med mitt passningsspel och egna genombrott.

Vilka är svagheterna då?

– Skottet går helt klart att träna på och förbättra, haha.

Du har skrivit på för två raka säsonger, vad var det som fick dig att landa i Broberg?

-Jag tycker Broberg har något spännande på gång och som jag sa tidigare känns det som att det finns ett bra grundspel och linjer som är bra. Många duktiga spelare och grymma förutsättningar, det lockade mycket. Det kändes redan från första kontakt att det fanns en tydlig plan för mig och det kändes bra och stämde överens med vad jag själv vill både som bandyspelare och privatperson.

Som jag förstått det har det funnits viss kontakt med Broberg även tidigare genom åren, hur konkret har det varit då?

– Ja, absolut, så har det varit. Jag var ju här uppe och var med och tränade när jag var väldigt ung då min morbror (Stefan Larsson) var aktiv i Broberg så den kontakten har alltid funnits. Sen så har vi väl varit i kontakt ett antal gånger senaste åren med men det är väl först i år det verkligen kändes som att det var dags.

Det är tidigt nu, men hur skulle du gradera lagets chanser kommande säsong, med de förutsättningar som är kända i dagsläget med trupp etc?

-Kan vi hålla den höga nivån som visades upp delvis under förra säsongen och få en jämnare prestation under hela säsongen så kommer vi vara med och fajtas mot de bästa lagen. Kvalitet finns det och jag tror vi kan bli farliga om vi får ihop det som vi vill.

Till sist, blir det fortsatt nummer 79 på din rygg och vad är det som ligger bakom det valet av nummer?

-Japp, jag kör vidare med 79:an och det är så enkelt som att jag såg Misja Pajskin spela i det numret när jag spelade i Örebro och vi mötte Volga i en träningsmatch. Jag tyckte det såg snyggt ut så säsongen efter valde jag 79 och har använt det sedan dess.

Men det hälsar vi #79 Robin Öhrlund varmt välkommen till Broberg!

Klubbchef Svenne Olsson säger följande om värvningen.

Vi känner att när väl chansen dök upp för oss gällande möjligheten att få Robin Öhrlund att spela i Broberg tillsammans med Robins stora vilja att verkligen vilja komma till Broberg, gjorde att till slut var det ett självklart val.

Jag har personligen sett Robin i träning med dom allra bästa i Sverige och känner mig mycket trygg med hans spetskvalitéer och vad han kan ge oss ”extra” i vårt spel.

Robin kommer ge vårt offensiva spel ett extra dimension gällande fart och spelskicklighet kombinerat med artisteri och vi ser verkligen fram emot att välkomna Robin till Broberg!

Huvudpartners

Samarbeten