Inför Broberg – Bollnäs

Publicerades den 22 december 2021 09:09

Anders Jansson    Hans Ivarsson

Dan före dan före dan och ett hälsingederby stundar på Helsingehus arena när Bollnäs kommer visit. En match som också inramas av evenemang i form av Huski Chocolate Wintershow, vilket kan borga för säsongens klart högsta publiksiffra.

Senaste mötet lagen emellan vann Broberg med 5-1 på Sävstaås och faktum är att Broberg har radat upp fem raka segrar i seriespel samt två segrar i DM-matcher, mot rivalerna från väst. Så det psykologiska övertaget bör ligga hos hemmalaget. Sedan lagen senast möttes har Broberg fortsatt gå starkt och parkerar på fjärdeplats med 22 poäng, tre bakom bakom ledande Villa och Edsbyn med 25 poäng. Bollnäs å andra sidan hittar vi längre ner, på elfte plats, med 12 poäng.

Bollnäs har dock tagit 10 av de 12 poängen på bortaplan och kommer troligen spela snålt och i kvällens match för att ge sig chansen att stjäla en eller båda pinnarna. Broberg å andra sidan är starka hemma och har endast förlorat i seriepremiären. Det blir förstås en nyckel för Broberg att fortsatt spela med det stora tålamod och fina delaktigheten man hittills visat upp. Det är ingen tvekan om att hemmalaget är favoriter på förhand i kvällens match och det känns också som att man är bättre på att hantera den typen av favoritskap än tidigare.

I laget är den troliga förändringen att Robin Redin åter kommer tillbaka efter två matchers frånvaro på grund av sjukdom och att Max Bergström åter tar plats mellan stolparna. I övrigt finns inga rapporter om att någon spelare saknas, förutom långtidsskadade Erik Jonsson.

Observera att kvällens match har avslag klockan 20:00. Entrérna öppnar 17:30, Brobar öppnar 18:00 med servering. Wintershowen bakom hallen startar 18:45 och avslag i matchen är alltså 20:00.

Nu fyller vi Helsingehus Arena!

Huvudpartners

Samarbeten