Nyheter

Inför annandagsbandyn

Publicerades den 25 december 2021 16:57.

Vi står äntligen inför den fantastiska och traditionella annandagsbandyn. För Brobergs del väntar ännu en gång en annandag mot Sandviken, denna gång på bortaplan.

Det finns få saker, om ens något, som skapar såna känslor hos bandyspelare och bandysupportrar som annandagen gör. En klassisk bandydag sedan urminnes tider, där man tidigare hade premiären på annandagen.

En stor dag för bandyn där det brukar vara mycket folk och bra tryck på läktaren. Ska bli grymt kul att få möta SAIK och vi är laddade för en toppmatch, säger Brobergs högerhalv Adam Wijk.

Sandviken har, till följd av de nya restriktionerna som berör arrangemang inomhus, valt att flytta matchen till klassiska Jernvallen för att kunna ta in så mycket folk som möjligt. Ett beslut som förstås välkomnas av supportrar framförallt. Vädret ser också ut att erbjuda snudd på perfekta förutsättningar för bandy utomhus.

Förstår att de gör det utifrån omständigheterna. Klart jag personligen hade valt att spela inne i perfekta förhållanden men tror det kan bli en häftig match ute med mycket folk, säger Adam Wijk om beslutet att flytta matchen.

Ständige högerhalven Wijk (för övrigt med SAIK som moderklubb) gör sin åttonde säsong i Brobergströjan. En brobergskarriär som redan från början varit stark om man ser till Adams prestationer. Men frågan är om han inte startat denna säsong bättre än nånsin. Extremt spelsmart, avig och med en passningsklubba av yttersta klass parkerar Adam på delad tredjeplats i assistligan med 16 passningar. Och det är utan att vara hörninslagare. De allra flesta av dessa assist är också från det långa spelet, som det är få som behärskar bättre.

Vi har presterat bra som lag den här säsongen och jag tycker vi har hittat ett tydligt spel som fungerar för oss. I det har jag fått en roll som passar mig och det känns bra, utvecklar Adam själv om sin fina säsong.

Det som framförallt skiljer sig den här annandagen är att det i tabellen är lite omvända roller jämfört med hur det brukar se ut. Broberg har gått urstarkt och är för närvarande tre i tabellen, tre poäng bakom ledande Villa. Sandviken hittar vi på åttonde plats, nio poäng fattigare än Broberg. Förvisso med två matcher mindre spelade. Men ett annat läge är det och Broberg får rentav finna sig i att vara knappa favoriter den här gången. Det kommer med största sannolikhet bli en riktig drabbning där inget av lagen vill vika ner sig. Jag ber Adam Wijk plocka ut tre nycklar till att Broberg ska kunna packa med sig två poäng hem i bussen.

Att vi följer vår plan till 100%, anpassar oss till spel utomhus och att vi ska vilja ha 2 poäng mer än vad de vill.

Och hur ser truppläget ut?

– Alla ska vara tillgängliga.

Till sist, har du något särskilt annandagsminne du vill dela med dig av?

-Haha, jag har alldeles för dåligt minne för att bjuda på sånt!

Okej, då får vi se till att skapa ett fint annandagsminne imorgon då som du kan komma ihåg?

– Det får vi göra!

Alltså, vad som gäller är avslag klockan 14:00 på Jernvallen. Supporterbuss rullar från Köpmantorget 12:00.

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners