Nyheter

Inför seriepremiären!

Publicerades den 29 oktober 2021 07:24.

Seriepremiär. Smaka på det ordet några gånger. Ikväll, fredag, är det äntligen dags! Efter pandemisäsongen med tomma och öde läktare känns den här premiären lite extra. Lite som någon sorts pånyttfödelse. En känsla som jag antar delas av både spelare, ledare och supportrar. Såhär säger nye tränaren Daniel Skarps kring detta:

ÄNTLIGEN! Publiken kommer vara tillbaka på plats i arenan och poängen ska delas ut. Nu pirrar det sådär lagom härligt i magen och vi i laget ser fram emot en spännande säsong.

Broberg inleder den här efterlängtade säsongen med dubbla hemmamatcher, fredag och söndag. Första testet blir IFK Motala. Ett motstånd som under de senaste åren ofta varit lite av en klurig nöt för Broberg att knäcka. Motala har inför säsongen tappat två av sina absoluta nyckelspelare i båda halvorna Kasperi Hirvonen och framförallt Viktor Spångberg och försäsongen har väl inte riktigt gett några svar för östgötarna. Så det känns lite svårt att veta var vi har Motala.

Motala är ett lag som är lätt att imponeras av. Det har trots tuffa förutsättningar med utomhusarena, milda vintrar och tunga spelartapp lyckats få ihop ett sammansvetsat och stabilt lag, år efter år. Det är respekt! säger Daniel Skarps.

I hemmalaget har det också varit en en del i trupprörelser. Det stora tappet är förstås Vadim Arkhipkin, som lämnat för Edsbyn. Men även kulturbäraren Magnus Fryklund som har lagt skridskorna på hyllan. Igen. Denna gång har han även sadlat om till fystränare. Henrik Rehnvall har också tackat för sig och lagt handskarna på hyllan. Tre hemvändare kan räknas in i Max Bergström, Jesper Öhrlund och Daniel ”Popa” Burvall Jonsson. Från Rättvik har också Anders Erikanders hämtats in. Från de egna leden har också Nils Axling plockats upp i a-truppen. Vi får även se ett nytt ansikte på tränarbänken i form av Daniel Skarps.

Det här föranleder förstås en hel del ändringar i den laguppställning vi är vana att se. Försvarslinjen blir relativt nykomponerad, i synnerhet nu när också nye liberon Tatu Ässämäki har varit ett frågetecken och Edvin Wigren har vikarierat som libero, flankerad av Robin Redin och Anders Erikanders. Ständige högerhalven Jonas Nygren har fått en ny roll på mittfältet och ”Popa” tar hand om både högerhalven och kaptensbindeln. Adam Wijk är sin vana trogen kvar som vänsterhalv. I övrigt kommer det mesta vara sig skapligt likt. Jaakko Hyvönen kan tänkas ha mer av en mittfältsroll än tidigare efter att Jesper Öhrlund återkommit i truppen.

Ja, läget i laget är Erik Jonsson har opererat sig och blir med största sannolikhet borta hela säsongen. Nu med Tatu tillbaka i träning igen är alla friska och krya, så låt oss hoppas att det får förbli så, säger Skarps.

Så vad kan vi vänta oss av den här premiärhelgen? Om vi tittar på försäsongen har den gett sju segrar och fyra förluster. Förlusterna har kommit mot lag som förväntas slåss i toppen (Villa, SAIK, AIK och Edsbyn). I övrigt segrar mot lag Broberg gärna har bakom sig i tabellen. Tränare Skarps har ofta påtalat att fokus inte har legat på resultaten under försäsongen utan snarare på prestationen och att göra rätt saker. Det går sällan att dra några vidare slutsatser från försäsong, det har vi sett exempel på tidigare. Men goda prestationer har det funnits gott om och det känns som många bitar har ramlat på plats.

Försäsongen har flugit förbi. Elva matcher, där vi överlag varit stabila och fått många positiva svar. Vi har satt några större detaljer i vårt spel, samt börjat jobba med en del mindre detaljer. I det stora hela en bra försäsong, men med skadorna på Tatu och Erik som två mycket tråkiga inslag. Nyckeln för oss är att ha fart, delaktighet och kvalité i det vi gör. Vi har varit på is sedan 2 augusti och med de förutsättningarna vi har bör vi ha ett försprång i våra förberedelser. Förhoppningsvis är det till vår fördel i premiären, säger Daniel Skarps.

Laget är redo, arenan är redo och publiken är redo! Nu kör vi! Säsongen 2021/2022 är mer än välkommen!

Anders Jansson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners