Välkommen Daniel Skarps!

Publicerades den 24 april 2021 13:00

Anders Jansson    

Det blir den tidigare spelarprofilen Daniel Skarps som tar över huvudtränaransvaret i Broberg kommande säsonger. Daniel har skrivit ett avtal som sträcker sig över två säsonger. – Det känns otroligt bra att kunna knyta Daniel till Broberg, säger Svenne Olsson.

Daniel Skarps är nog en välkänd spelarprofil för de flesta som följer svensk bandy. Med många säsonger bakom sig i bland annat Bollnäs och Edsbyn har det blivit några bataljer mot Broberg. Vi har tagit ett kort snack med Daniel.

Välkommen till kusten och Broberg, Daniel! De flesta känner nog till dig men du kan väl berätta lite om dig själv och om din bakgrund inom bandyn.

-Tack så mycket! Ja, absolut. Jag blir 45 år i sommar och bor i Edsbyn med sambo och tre barn. De senaste 10 åren har jag jobbat inom vården med inriktning mot psykiatri. Som spelare representerade jag Bollnäs, Edsbyn, Gripen, Vindhemspojkarna och Ljusdal. Jag har varit ungdomsledare i Edsbyn i ca sju år samt assisterade förbundskapten för P15 och P17 under totalt fyra år. Nu närmast kommer jag från Bollnäs där jag klev in som ledare under säsongen 19/20.

Vilken är din bandyfilosofi, vilken bandy vill du att ditt lag ska stå för?

-När det kommer till min roll i Broberg, så blir första steget att identifiera egenskaper och kompetenser i gruppen och utifrån det hitta ett vägvinnande offensivt och defensivt spelsätt. Min största drivkraft ligger i att utveckla så väl individ som kollektiv. Utifrån det vill jag anpassa spelet, så det i slutändan leder till att Broberg vinner bandymatcher.

Vad var det som fick dig intresserad av detta uppdrag?

Det var under några samtal med Svenne, som tanken sakta växte fram. Han har gett en genuin och spännande bild, av föreningen och hur de jobbar. Det känns sunt och spännande. Jag ser fram mot den här resan med Broberg och känner stor trygghet till övriga som jobbar runt laget.

Du har gått en del tuffa derbyn mot Broberg som spelare, finns det nåt speciellt derbyminne som har etsat sig fast?

Jag har inget direkt minne som etsat sig fast från derbyn. Men en reflektion jag kan göra, är att med dagens bedömnings nivå skulle många ha blivit avstängda i derbyna som spelades på 90 och 00-talet. På både gott och ont..

Från Brobergs sida är man nöjda med rekryteringen och Svenne Olsson säger följande:

Det känns otroligt bra att kunna knyta Daniel till Broberg! Jag och Jens (Alftin) känner honom väl via våra tidigare samarbeten och vi är 100% övertygade att han kommer trivas bra i Broberg och tillföra oss energi och nya impulser med sin kompetens. Med Daniel så kan vi fortsätta jobba med det ”nya” ledar- och spelarskap vi vill, kring individ och lagutveckling och som vi tror är framtidens ledarskap i bandyn. Daniel tar huvudansvaret, men kommer att stöttas upp med en stab runtomkring sig och vi ser fram emot att ta del av hans kunskaper och samtidigt lära honom vad ett Brobergshjärta verkligen är!

Avtalet är skrivet på två år och vi hälsar Daniel Skarps varmt välkommen till klubben!

Huvudpartners

Samarbeten